Jak často rebalancovat investiční portfolio?
Investování je dneska opravdu populární téma a čím dál víc lidí si chce spravovat své finance sami. Takže se ptám, jak často bych měl rebalancovat své investiční portfolio? Teď mě zajímá, jestli je dobré na to mít nějaký pevný plán, nebo je lepší se řídit aktuálními tržními podmínkami. Třeba jestli stačí rebalancovat jednou za rok, nebo jestli je lepší dělat to častěji, když vidím, že se některé investice chovají jinak, než jsem očekával. A co když se mi nějaké akcie nebo kryptoměny dostanou nad určitou hranici? Měl bych je prodat a investovat do něčeho jiného? Vím, že existují různé strategie a názory na tohle téma, ale zajímalo by mě, jak to máte vy a co vám funguje. Kolik pozornosti vlastně věnujete svému portfoliu? Ovlivňuje vás hodně trh a jeho výkyvy? Někdy mám pocit, že sledování portfolia může být stresující, zvlášť když vidím, jak se ceny mění. Takže mám obavy, abych něco nepromeškal. Budu vděčný za všechny názory a tipy, jak správně přistupovat k rebalancování a jak najít tu správnou rovnováhu mezi aktivním a pasivním investováním.