Charts.cz/Fórum/Co dělat s kryptoměnami, když trhy klesají?

Co dělat s kryptoměnami, když trhy klesají?

Když se trhy s kryptoměnami propadnou a ceny kryptoměn jdou dolů, co bych měl vlastně dělat? Mám prodat a pokusit se alespoň zachránit nějaké peníze, nebo je lepší počkat a doufat, že se cena zase zvedne? Mám investice držet dlouhodobě, i když vidím, jak moje portfolio ztrácí hodnotu? Poraďte mi, co si o tom myslíte. Je lepší mít nějakou strategii pro tyto situace, nebo improvizovat? A co říkáte na možnost investovat do stabilnějších měn nebo dokonce do altcoinů, které by mohly přinést větší výnosy v této těžké situaci? Nebo je lepší jen sledovat trh a čekat na signály k nákupu? Jaké jsou vaše zkušenosti a rady v těchto těžkých časech? Vím, že kryptoměny jsou volatilní, ale co dělat dál, když vše jde dolů?

123 slov
1.2 minut čtení
12. 10. 2023
Petr Daněk
Petr Daněk

Když trhy klesají, je to vážně těžký moment. Záleží na tom, jakou máš strategii. Mnoho lidí říká, že pokud jsi do toho šel s tím, že chceš investovat na dlouho, tak asi nemá smysl panikařit a prodávat teď. Trhy jsou volatilní a může to zase vzrůst. Na druhou stranu, pokud investuješ prachy, který potřebuješ hned, tak možná bude lepší aspoň část prodat a zachránit něco.

Osobně bych doporučil mít plán – třeba si stanovit nějaké hranice, kdy prodávat a kdy nakupovat. A co se týče altcoinů nebo stabilnějších mincí, to může být dobrý nápad, ale taky to nese riziko. Je fajn sledovat trh a hledat signály k nákupu, ale dej si pozor na FOMO (fear of missing out), abys neudělal unáhlený rozhodnutí.

Každopádně je důležitý si uvědomit, že kryptoměny nejsou investice pro slabé povahy. Takže buď klidnej a snaž se rozumět tomu, co děláš. Z dlouhodobějšího hlediska by tě to mohlo vyplatit.

150 slov
1.5 minut čtení
30. 10. 2023
Simona Rozsypalová
Simona Rozsypalová

Když trhy klesají, je to vždycky těžký moment. Záleží na tom, jakou máš strategii a co od investic očekáváš. Pokud jsi spíš dlouhodobý investor, může být lepší držet a čekat, jestli se trh vzpamatuje. V historii už to párkrát udělalo, ale samozřejmě, můžeš také přijít o víc než jsi chtěl. Prodat a ztratit tak část investice je taky možnost, ale můžeš litovat, když se ceny vrátí nahoru.

Někdo radí rozložit riziko a investovat do stabilnějších mincí nebo altcoinů. To může přinést větší výnosy, ale taky větší riziko. Já bych doporučil sledovat trh a hledat signály pro nákup. Možná teď není ideální čas na velké investice, ale rozhodně bys měl mít nějakou strategii pro tyhle situace, jinak je to spíš improvizace.

Každopádně si dej pozor na emoce – panic selling může být nejhorší krok. Nezapomínej na to, že kryptoměny jsou hodně volatilní a příležitosti se můžou objevit i v těžkých časech.

148 slov
1.5 minut čtení
8. 5. 2024
Veronika Štěpánová
Veronika Štěpánová