Jaké jsou hlavní důvody, proč by Bitcoin mohl klesnout?
Zajímalo by mě, proč se vlastně říká, že Bitcoin může klesnout? Co všechno za tím může být? Slyšel jsem o různých faktorech, které mohou ovlivnit jeho cenu, ale nikdy jsem si nebyl jistý, co je nejdůležitější. Například, jak moc ovlivňuje Bitcoin regulace ze strany vlád? Je pravda, že když nějaká země ohlásí přísnější pravidla ohledně kryptoměn, tak cena klesá? A co konkurence ze strany jiných kryptoměn? Může třeba Ethereum nebo nějaké nové altcoiny převzít vedení a způsobit pokles Bitcoinu? Jakou roli hraje volatilita trhu a jak moc se na tom podepisují velcí investoři nebo tzv. "whales"? Taky mě zajímá, jestli mají na cenu vliv makroekonomické faktory jako inflace nebo úrokové sazby. Mluví se o tom, že Bitcoin je považován za digitální zlato, ale co když ekonomika začne růst a lidé se vrátí k tradičním investicím? Jak moc je důležité sledovat sentiment trhu a sociální sítě? Můžete mi říct, jestli existují nějaké konkrétní události nebo trendy, které by mohly vést k poklesu Bitcoinu v budoucnu? Prostě bych rád znal názory ostatních na tohle téma – co si myslíte o těchto různých aspektech a jaký mají vliv na cenu Bitcoinu?