Charts.cz/Fórum/Kde hledat nejlevnější akcie s potenciálem růstu?

Kde hledat nejlevnější akcie s potenciálem růstu?

Když se podívám na aktuální trh, tak pořád přemýšlím, jak najít ty nejlevnější akcie, které by mohly mít nějaký skvělý potenciál pro růst. Vím, že investování do akcií může být riskantní a je potřeba mít nějakou strategii, ale přece jen bych rád věděl, kde začít hledat. Existuje nějaký konkrétní web nebo platforma, kde bych mohl sledovat akcie, které jsou momentálně podhodnocené? A co třeba sledování trendů v různých sektorech? Je dobré se podívat na analytické zprávy a různé ukazatele jako P/E ratio nebo dividendový výnos? Slyšel jsem o různých fórech a skupinách, kde lidé sdílejí tipy na investice, ale není mi jasné, jakým způsobem si ověřit důvěryhodnost těchto informací. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké specializované aplikace nebo nástroje, které by mohly pomoci při vyhledávání akcií s vysokým potenciálem. Mám pocit, že dnes je na trhu tolik možností, že se v tom člověk ztrácí. Jaké máte zkušenosti vy? Co fungovalo vám při hledání levných akcií s budoucím růstovým potenciálem?

160 slov
1.6 minut čtení
7. 7. 2023
Michaela Pešková
Michaela Pešková

Jo, hledání levných akcií s potenciálem není žádná sranda, ale dá se na to jít různými způsoby. Zkus procházet weby jako Yahoo Finance nebo Google Finance, tam najdeš užitečné informace a můžeš filtrovat akcie podle ceny nebo P/E poměru. Další možností je Morningstar, kde mají hodně analýz a hodnocení.

Fóra jako Reddit (subreddit r/stocks) nebo Investopedia jsou dobré na diskuze a tipy, ale buď opatrný, protože ne všechno, co tam najdeš, je spolehlivé. Můžeš taky vyzkoušet aplikace jako Robinhood nebo Webull, které nabízejí jednoduché grafy a analýzy.

Sledování trendů v sektorech je určitě důležitý krok; technologie nebo zdravotnictví obvykle nabízejí větší růstový potenciál. Analytické zprávy a ukazatele jako dividendový výnos ti mohou taky poskytnout přehled o tom, co by mohlo růst.

Hlavně buď trpělivý a nenech se unést emocemi. Investování chce čas a správné informace.

135 slov
1.4 minut čtení
21. 10. 2023
Patrik Pražák
Patrik Pražák

Když hledáš levný akcie s potenciálem, doporučuji zkusit platformy jako Yahoo Finance nebo Google Finance. Tam si můžeš nastavit filtry na P/E ratio, tržní kapitalizaci a další ukazatele, co ti pomůžou najít podhodnocený akcie. Sledování trendů v sektorech je taky důležitý – třeba technologie nebo obnovitelné zdroje často nabízejí zajímavý příležitosti.

Fóra jako Reddit (r/stocks) nebo StockTwits jsou dobrý na tipy a názory od lidí, ale dávej si pozor na důvěryhodnost. Často se tam objevujou špatný rady, tak vždycky ověřuj informace. Analytický zprávy a doporučení od odborníků ti můžou taky pomoct udělat si obrázek o potenciálu firmy.

Aplikace jako Seeking Alpha nebo Finviz ti umožní sledovat akcie a jejich výkon, což je super pro rychlý skenování trhu. Takže shrnuto, kombinuj různé zdroje informací, používej analytické ukazatele a hlavně se snaž mít nějakou strategii, abys to nepřehnal s emocema.

136 slov
1.4 minut čtení
1. 11. 2024
Štěpán Matějka
Štěpán Matějka