Charts.cz/Fórum/Kde koupit nemovitost v Praze v roce 2025?

Kde koupit nemovitost v Praze v roce 2025?

Mám takový dotaz ohledně trhu s nemovitostmi v Praze a chtěl bych se zeptat, kam se podívat, pokud plánuju koupit byt nebo dům v roce 2025. Vím, že Praha je oblíbená a ceny nemovitostí šly v posledních letech dost nahoru, ale zajímalo by mě, jaké lokality budou pro investice výhodné. Uvažuju o různých částech města, ale nevím, jestli se soustředit na centrum nebo spíš na okrajové části, kde by mohly být lepší nabídky. Slyšel jsem, že některé čtvrti jako Holešovice nebo Karlín jsou momentálně trendy a mají potenciál růstu. Je to pravda? Jaký je váš názor na investice do nemovitostí v těchto oblastech? A co třeba místa jako Smíchov nebo Žižkov? Je tam nějaký potenciál pro budoucí zhodnocení? Měli byste nějaké tipy na konkrétní projekty nebo developery, kteří plánují nové výstavby? Mám také obavy z toho, jak se bude vyvíjet ekonomická situace a zda se investice do realit vyplatí i v případě, že dojde k nějakým změnám na trhu. Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování o koupi? Víte někdo o nějakých aktuálních trendech nebo statistikách, které by mi mohly pomoci udělat lepší rozhodnutí? Hledám tedy cenné rady a zkušenosti ostatních, kteří už mají s investicemi do nemovitostí v Praze zkušenosti.

203 slov
2 minut čtení
10. 11. 2022
Rudolf Janda
Rudolf Janda

Jasně, Praha je fakt rozmanitá a investice do nemovitostí tu jsou výhodné, ale musíte pečlivě vybírat. Holešovice a Karlín jsou trendy teďka, mají skvělou atmosféru, dost restaurací a barů, což přitahuje mladé lidi. Tyhle čtvrti se dají považovat za perspektivní, ceny tam asi ještě porostou.

Smíchov je taky dobrá volba, má dobrou dopravní dostupnost a plánují tam spoustu nových projektů, což může zvýšit hodnotu nemovitostí. Žižkov je trochu levnější, ale taky roste. Je tam hodně kultury a mladých lidí, tak bych ho nezatracoval.

Při koupi zvažte ekonomickou situaci, úrokové sazby a co se děje na trhu. Taky se podívejte na konkrétní developery, co plánují nové projekty. Sledujte statistiky cen nemovitostí v různých částech města. Vědět, co se děje na trhu, vám pomůže udělat lepší rozhodnutí. Zkuste se podívat na lokalitu s dobrým potenciálem i pro budoucí nájemníky, pokud plánujete investici jako pronájem.

140 slov
1.4 minut čtení
2. 7. 2023
Andrea Burešová
Andrea Burešová

Investice do nemovitostí v Praze v roce 2025 bude určitě zajímavá. Holešovice a Karlín jsou fakt trendy, tam to vypadá na velký potenciál - spousta nových projektů, služby, parky, prostě to roste. Smíchov se taky hodně mění, tam je hodně developerských projektů a blízko k centru. Žižkov má svou atmosféru a ceny už tam taky šly nahoru, ale stále nabízí možnost investice, zvlášť s tím, že se tam plánuje víc veřejných prostorů a dopravy.

Při rozhodování bych koukal na lokalitu, dostupnost MHD, co tam je za služby a budoucí plány města – to může hodně ovlivnit cenu. Ekonomická situace je fakt k zamyšlení, ale pokud si vybereš rozvíjející se čtvrti, tak by to mělo mít smysl i do budoucna. Sledoval bych i místní developery a jejich projekty, protože ti co mají dobrou pověst a zkušenosti často přinášejí kvalitu a hodnotu. Myslím, že je dobrý mít na paměti i možné rizika a dělat si průzkum trhu – statistiky o cenách nemovitostí a nájmech ti můžou hodně napovědět.

166 slov
1.7 minut čtení
7. 1. 2023
Martin Lacina
Martin Lacina