Charts.cz/Fórum/Můžu si vydělat pasivní příjem jen s malým množstvím peněz?

Můžu si vydělat pasivní příjem jen s malým množstvím peněz?

Zajímá mě, jestli je možné vytvořit pasivní příjem, i když mám jenom pár tisíc korun. Slyšel jsem o různých způsobech, jak vydělávat peníze bez toho, abych musel neustále pracovat, ale většinou to vypadá, že potřebujete investovat nějaké větší částky. Myslím tím třeba investice do akcií nebo nemovitostí, což mi přijde jako něco, co si nemůžu dovolit. Existují ale nějaké alternativy? Například, co třeba investování do kryptoměn? Je to rizikové, ale slyšel jsem, že i s malými částkami se dá něco udělat. Co NFT? Mám pocit, že je to aktuálně hodně populární a lidi na tom dokážou vydělávat. Jaké máte zkušenosti? Je lepší založit si blog nebo YouTube kanál a snažit se získat příjmy z reklamy? V poslední době jsem také přemýšlel o různých aplikacích na investice, co slibují zhodnocení menších částek. Může mi někdo poradit, jestli je to rozumné rozhodnutí nebo jestli mám radši počkat, až budu mít víc peněz? Opravdu mě zajímá, jak začít s něčím malým a co nejlépe využít svůj čas a finance. Děkuji za jakoukoliv radu alebo zkušenost.

172 slov
1.7 minut čtení
18. 11. 2022
Blanka Kříčková
Blanka Kříčková

Pasivní příjem s malým rozpočtem je těžší, ale rozhodně to jde. Kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum můžeš koupit i za pár stovek, ale je to fakt riziko. Můžeš zkusit investovat do nějakých menších altcoinů, co vypadají slibně, ale dávej pozor na volatility. Co se týče NFT, tam je taky hodně možností, ale je potřeba mít dobrý cit pro umění a co frčí. Založení blogu nebo YouTube kanálu může být dobrý nápad. Tam sice musíš chvíli makat, ale pokud se chytneš a nabereš sledovanost, můžeš mít slušný příjem z reklamy. Zkus také aplikace na investování, některé umožňují investovat i malé částky a třeba ti to něco přinese. Je lepší začít teď s něčím než čekat na větší peníze. Učení a zkušenosti, co nasbíráš, ti pak mohou pomoct lépe investovat později.

129 slov
1.3 minut čtení
27. 10. 2023
Dominik Veselý
Dominik Veselý

Takže, s malým množstvím peněz se pasivní příjem dá vytvořit, ale bude to spíš běh na dlouhou trať. Investice do akcií nebo nemovitostí jsou fajn, ale fakt na to potřebuješ víc než pár tisíc. Kryptoměny můžou mít potenciál, ale bacha na to, je to dost rizikový. NFT? No, můžeš zkusit, ale většina lidí na tom spíš prodělává, než vydělává. Založit blog nebo YouTube kanál by mohlo být lepší – můžeš začít bez velkých investic a pokud se chytneš, tak ti to může generovat příjem z reklamy. Ty investiční aplikace na malé částky? To je takový experiment, co se dá zkusit, ale hlavně si dej pozor na poplatky, aby ti to nezhltlo všechny zisky. Pokud máš chuť a čas, tak klidně začni teď a postupně se uč. Víc peněz můžeš mít později, ale důležité je začít!

135 slov
1.4 minut čtení
29. 2. 2024
Patrik Havlík
Patrik Havlík