Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší platformy pro mikroinvestice do akcií?

Jaké jsou nejlepší platformy pro mikroinvestice do akcií?

Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší platformy pro mikroinvestice do akcií? Slyšel jsem, že existují aplikace, které umožňují investovat i s malými částkami peněz, což je pro mě ideální, protože nechci riskovat velké sumy hned na začátku. Vím, že některé z těchto platforem mohou mít nízké poplatky nebo dokonce žádné poplatky za transakce, což by bylo super. A co třeba uživatelské rozhraní? Je důležité, aby to bylo jednoduché a přehledné, protože nejsem příliš technický typ. Zaujaly mě také funkce jako automatické investování nebo možnost investovat do ETF a dalších finančních nástrojů. Jaké máte zkušenosti s takovými platformami? Jaké platformy byste doporučili pro někoho, kdo začíná a nemá moc zkušeností s investováním? Rád bych slyšel vaše názory na to, co se vyplatí a co ne. A pokud máte tipy na nejlepší aplikace nebo strategie, jak začít s mikroinvesticemi do akcií, budu moc vděčný za jakoukoliv radu!

145 slov
1.5 minut čtení
18. 8. 2024
Ondřej Pernica
Ondřej Pernica

Takže pokud hledáš nějaké super platformy pro mikroinvestice, doporučuju kouknout na aplikace jako je Robinhood nebo Revolut. Obě mají fakt nízké poplatky, a Robinhood dokonce žádný poplatek za obchodování. Revolut je fajn, protože má možnost investovat do různých měn a ETF, což je skvělé pro rozložení rizika.

Pak tu máme třeba Acorns, pokud chceš automatizaci – to zaokrouhluje tvoje nákupy a investuje ten drobný zbytek. Je to hodně pohodlné, pokud nechceš moc přemýšlet o tom, kolik investovat. A ještě bych zmínil eToro, ideální pro začátečníky díky jednoduchému rozhraní a možnosti kopírovat zkušenější investory.

Každopádně si dej pozor na to, jaké poplatky jednotlivé platformy mají v případě výběru nebo při neaktivitě. Sice začínáš s malými částkami, ale i drobné náklady se můžou časem nasčítat. Takže vybírej pečlivě a zkus si i srovnat funkce jako automatické investování či podmínky pro různé nástroje. Držím palce!

140 slov
1.4 minut čtení
23. 4. 2024
Rudolf Musil
Rudolf Musil

Já osobně používám platformu Robinhood, je to super pro začátečníky, protože tam můžeš investovat i s malými částkami a bez poplatků. Je to dost jednoduché na používání, takže se v tom neztratíš. Další možnost je Acorns, co ti zaokrouhluje nákupy a investuje rozdíl, což je fajn, pokud nechceš moc přemýšlet. E*TRADE má taky dobrou aplikaci a nabízí ETF a různé nástroje pro investování. A pokud hledáš něco s automatickým investováním, tak třeba Wealthfront nebo Betterment by mohly být zajímavé. Hlavně si dej pozor na poplatky a čti recenze, abys věděl, co si vybereš. S tím uživatelským rozhraním je to fakt důležitý, když nejsi technický typ, takže to chce zkusit i pár demo verzí, než se rozhodneš.

116 slov
1.2 minut čtení
15. 1. 2025
Karolína Šulcová
Karolína Šulcová