Charts.cz/Fórum/Jaký DeFi projekt má teď nejlepší potenciál pro zisk?

Jaký DeFi projekt má teď nejlepší potenciál pro zisk?

V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích a jejich výhodách, což mě přivedlo k zamyšlení nad tím, jaký DeFi projekt by mohl mít v současnosti nejlepší potenciál pro zisk. Vím, že trh se neustále vyvíjí a některé projekty získávají na popularitě rychleji než jiné, ale přesto se snažím najít něco, co má skutečně šanci na růst. Všiml jsem si, že některé projekty se zaměřují na lending a borrowing, zatímco jiné nabízejí různé formy likvidity a yield farming. To vše je ale tak nějak matoucí, protože se pořád objevují nové projekty a trendy. Jak vůbec poznat, který projekt stojí za investici? Zkoušel jsem sledovat různé analýzy a doporučení od expertů, ale občas mám pocit, že každý má jiný názor. Může mi někdo doporučit konkrétní DeFi projekt, který momentálně vypadá slibně? Třeba něco, co má fungující technologii a komunita kolem toho vypadá aktivně? Jaké faktory bych měl při výběru zohlednit? A co říkáte na rizika spojená s těmito investicemi? Je mi jasné, že žádná investice není bez rizika, ale rád bych slyšel názory lidí, kteří se v DeFi pohybují už delší dobu. Děkuji!

183 slov
1.8 minut čtení
22. 5. 2022
Roman Sedláček
Roman Sedláček

DeFi projekty jsou teď fakt zajímavý, ale je to jak píšeš, hrozně se to mění. Teďka hodně lidí mluví o projektech jako Aave nebo Compound, co se zaměřují na lending a borrowing. Mají celkem silnou komunitu a už fungují nějakou dobu, což je plus. Pak je tu třeba Uniswap nebo SushiSwap pro liquidity a yield farming. Tyhle dex-y jsou dost populární a nabízejí slušné zisky.

Když koukáš na potenciál, měl bys zkoumat jejich technologii, jaký mají tokenomics, a hlavně jaká je komunita okolo toho. Sleduj Twitter, Reddit nebo různé Discord servery, kde se lidi baví o těchto projektech.

Rizika jsou všude, hlavně s hacky nebo volatility cen tokenů. Je dobrý diversifikovat a neinvestovat vše do jednoho projektu. Měj na paměti, že cokoliv v DeFi může být dost nepředvídatelný. Takže buď opatrnej a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

140 slov
1.4 minut čtení
29. 12. 2023
Pavel Hladík
Pavel Hladík

Jasně, DeFi je fakt divokej svět teďka. Pokud hledáš něco s dobrým potenciálem, tak zkus mrknout na projekty jako Aave nebo Curve Finance. Obě mají silnou komunitu a fungující technologie. Aave se zaměřuje na půjčování a má dost široký sortiment tokenů, což je fajn. Curve zase exceluje v likviditních poolách pro stablecoiny, což je taky populární.

Při výběru sleduj faktory jako likvidita, tým za projektem, roadmapu a celkovou reputaci v komunitě. Důležitý je i to, jestli mají auditovaný kód – to ti může ušetřit dost starostí. Rizika jsou jasná, smart contract bugs nebo hacky se dějou, takže nikdy nedávej všechno do jednoho košíku. Rozlož si investice a buď opatrnej.

Jako vždycky, dělej si vlastní průzkum a nenech se ovlivnit hype kolem nových projektů. To ti ušetří spoustu problémů.

128 slov
1.3 minut čtení
15. 8. 2022
Stanislav Matoušek
Stanislav Matoušek