Jak zjistit, které ETF fondy jsou pro mě nejlepší?
Přemýšlím o investování do ETF fondů, ale jak na to? Jak správně vybrat ty, které budou odpovídat mým cílům a rizikovému profilu? Vím, že existuje spousta různých typů ETF, jako jsou akciové, dluhopisové nebo komoditní, a taky rozlišné strategie jako například pasivní versus aktivní správa. Jakým způsobem bych měl zkoumat jejich výkonnost? Mám sledovat pouze historické výnosy, nebo je důležitější zohlednit i náklady a poplatky spojené s investováním do těchto fondů? Co znamená TER a proč bych se tím měl zabývat? A co když si nejsem jistý, jak dlouho plánuju investovat? Věděl jsem, že diversifikace je klíčová, ale jak mám vlastně sestavit portfolia s různými ETF? Jaké zdroje informací jsou nejlepší pro analýzu různých fondů? Mám se dívat na ratingy od různých agentur nebo se spolehnout na doporučení od jiných investorů? A co vlastně znamená likvidita u ETF? Jak důležitá je pro mé rozhodování? Kde najdu aktuální trendy a novinky v oblasti ETF investic? Je lepší se zaměřit na fondy s vysokým objemem obchodování nebo na menší niche produkty? Rád bych dostal nějaké tipy, jak začít a jak se neztratit v té záplavě informací. Jaké jsou vaše zkušenosti s výběrem ETF a co byste mi doporučili?