Bezpečné uchování NFT – jak na to?
V poslední době jsem se začal zajímat o NFT a mám pár otázek, které mi nedají spát. Vím, že investice do digitálních aktiv, jako jsou NFT, mohou být velmi výhodné, ale obávám se o jejich bezpečnost. Kde je tedy možné správně uchovávat své NFT? Jaké existují možnosti, abych si byl jistý, že moje digitální umění a sběratelské kousky nebudou vystaveny riziku ztráty nebo krádeže? Měl bych využít nějaké speciální peněženky pro kryptoměny, nebo stačí něco jednoduchého? Jaké jsou rozdíly mezi hot wallet a cold storage a jak to všechno funguje v praxi? Slyšel jsem něco o hardwarových peněženkách, ale nejsem si jistý, zda je to pro mě to pravé. Jak zajistit, aby moje soukromé klíče zůstaly v bezpečí a jak často bych měl provádět zálohy? Je dobré mít více než jednu peněženku na různé NFT nebo je lepší mít všechno pohromadě? A co když chci prodávat nebo obchodovat se svými NFT – jak to ovlivňuje způsob jejich uchovávání? Rád bych znal názory ostatních uživatelů a jaké mají zkušenosti s uchováváním svých NFT. Děkuji za všechny tipy a rady!