Jak bezpečně nakupovat NFT umění, abych se vyhnul podvodům?
Chtěl bych se zeptat na to, jak vlastně bezpečně nakupovat NFT umění, protože jsem slyšel spoustu příběhů o podvodech a falešných projektech. Je pravda, že NFT a kryptoměny jsou v poslední době dost populární, ale jak poznám, co je důvěryhodné a co ne? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké specifické platformy, které jsou považovány za bezpečné pro nákup NFT. Měli byste například doporučit nějaké známé tržiště nebo galerie? A co se týče ověřování umělců – jak mohu zjistit, že daný umělec je skutečný a má na svém díle práva? Slyšel jsem také o různých metodách, jak si uchovat bezpečnost svých kryptoměnových peněženek. Můžete mi dát nějaké tipy, jak chránit své investice před hackery? Jaké jsou nejlepší postupy pro manipulaci s kryptoměnami a NFT? Mám také obavy z toho, jak správně hodnotit ceny NFT artu. Jak se liší cena mezi různými umělci a jak mohu zjistit, jestli je cena rozumná? Existují nějaké nástroje nebo weby, které by mi mohly pomoci s analýzou trhu? V neposlední řadě mě zajímá, co dělat v případě, že bych se stal obětí podvodu – existují nějaké způsoby, jak získat zpět své peníze nebo alespoň podat stížnost? Byl bych vděčný za veškeré rady a zkušenosti z praxe, protože bych se rád vyhnul ztrátám a nechtěl bych přijít o své úspory.