Charts.cz/Fórum/Jsou NFT dobrá investice, nebo jen módní trend?

Jsou NFT dobrá investice, nebo jen módní trend?

V posledních letech se o NFT mluví snad na každém rohu, ale je to opravdu něco, co má smysl investovat? Mám pocit, že se to zdá jako úžasná příležitost pro získání něčeho unikátního a možná i cenného, ale co když je to jen další trend, který brzy vyprchá? Jak vlastně fungují tyto tokeny a proč jsou pro některé lidi tak atraktivní? Je pravda, že některé NFT se prodávají za miliony dolarů, ale je to opodstatněné, nebo je to jen bublina, která praskne? Měli bychom brát v úvahu i rizika spojená s investováním do NFT, jako je volatilita trhu a nedostatek regulace? A jak by se vlastně dalo určit, které NFT si udrží hodnotu do budoucna? Jsou ti, kteří investují do umění nebo digitálních sběratelských předmětů skutečně vizionáři, nebo jen sledují dav? Jaké jsou vaše názory na toto téma a máte osobní zkušenosti s investováním do NFT? Sdílejte prosím své myšlenky a rady. Hledám názory jak začátečníků, tak i těch pokročilejších.

160 slov
1.6 minut čtení
21. 9. 2021
Vlastimil Holub
Vlastimil Holub

No, hele, to je fakt otázka. NFT jsou teďka hodně v kurzu, ale já si myslím, že to je spíš bublina, co může prasknout. Některý digitální umění se prodává za šílený peníze, ale kdo ví, jaká bude hodnota za pár let. Když koukáš na ty ceny, tak se zdá, že lidi jsou ochotní platit za něco, co je vlastně jen kousek dat. Mě to přijde jako módní výstřelek, ale asi záleží na tom, co ti to přinese. Jsou tu určitě rizika – volatilita je obrovská a regulace skoro žádná, takže pokud do toho chceš investovat, měj na paměti, že můžeš snadno přijít o prachy. A jak zjistit, co si udrží hodnotu? To fakt netuším. Někdo říká, že dobrý je koukat na umělce nebo projekty s velkou komunitou. Ale stejně si myslím, že je to dost o štěstí. Já osobně jsem zatím do NFT neinvestoval, snažím se spíš sledovat trend a uvidíme, co se z toho vyklube.

156 slov
1.6 minut čtení
1. 5. 2024
David Tomeš
David Tomeš

Je to fakt těžký říct. NFT jsou teď sice hrozně populární a vidíš, jak se prodávají za šílený peníze, ale to neznamená, že to bude tak i za pár let. Spousta lidí to vidí jako investici do umění nebo něco unikátního, ale je tu hodně rizik. Trh je dost volatilní a zatím není moc regulací, což může znamenat, že když se bublina praskne, spousta lidí přijde o prachy.

Myslím, že pro některé lidi to může mít smysl, pokud mají dobrý cit pro to, co by mohlo držet hodnotu. Ale většina z nás je prostě v tomhle nováček a asi sleduje dav. Je těžký říct, co bude za pět let. Takže doporučuji investovat jen peníze, které si můžeš dovolit ztratit. Uvidíme, jak to dopadne.

123 slov
1.2 minut čtení
28. 7. 2023
Daniel Štěpánek
Daniel Štěpánek