Charts.cz/Fórum/Jak vybrat správné NFT pro dlouhodobé investování?

Jak vybrat správné NFT pro dlouhodobé investování?

V poslední době se stále častěji mluví o NFT a jejich potenciálu v oblasti investic, ale přiznám se, že jsem v tom trochu ztracený. Jak vlastně vybrat to pravé NFT, když chci investovat na delší dobu? Zajímalo by mě, jestli je důležitá nějaká konkrétní značka nebo umělec, od kterého NFT kupuji, nebo jestli bych se měl spíše zaměřit na trend a poptávku po daných dílech. Jak moc je důležitá historie prodeje těchto tokenů, aby se dalo odhadnout, jak moc porostou v hodnotě? A co ta komunita kolem jednotlivých NFT projektů? Mělo by to hrát roli při mém rozhodování? Slyšel jsem také o tom, že některé projekty mají silné základy a tým za nimi, což by mělo znamenat stabilitu. Jak tedy najít tyto projekty a na co bych se měl zaměřit při prozkoumávání různých NFT platforem? Kolik času bych měl věnovat analýze jednotlivých tokenů před tím, než udělám investici? Víte někdo o nějakých konkrétních tipech nebo strategiích, které by mohly pomoct? Vlastně mám pocit, že je toho tolik, co je třeba zvážit – likvidita, rarita a další faktory. V jakých projektech jste dosáhli úspěchu vy a co byste mi doporučili jako začátečníkovi? Předem díky za vaše rady!

196 slov
2 minut čtení
20. 3. 2021
Miroslava Doleželová
Miroslava Doleželová

No, vybírání správného NFT fakt není sranda. Hlavně se koukej na umělce a značku, to je klíčový. Když máš známýho umělce, tak je větší šance, že to poroste na hodnotě. Sleduj i trh a poptávku – když se něco prodává jako horké rohlíky, tak to může být dobrá volba.

Historie prodeje je taky důležitá, pokud vidíš, že se nějaký NFT pořád prodává za vyšší ceny, tak to může naznačovat stabilitu. Komunita kolem projektu je další aspekt; silná komunita znamená víc podpory a potenciální růst ceny.

Taky se koukej na tým, co projekt dělá, jestli mají nějaké zkušenosti a úspěchy z minulosti. Věnovat analýze bys měl klidně pár hodin až dnů, než do něčeho šlápneš. Rarita tokenu a likvidita jsou taky faktory, který ti můžou pomoct rozhodnout. Já třeba mám pár NFT od známějších projektů a zatím to šlo nahoru.

Jako začátečník bych se nedoporučoval hned skákat do drahých nákupů; začni s něčím levnějším a uvidíš, jak to půjde. Jo a sleduj trendy, co letí teď, ale buď opatrnej na hype. Sice to vypadá jako divočina, ale dá se na tom něco vydělat.

180 slov
1.8 minut čtení
13. 6. 2024
Soňa Pokorná
Soňa Pokorná

Když chceš investovat do NFT na delší dobu, tak si dej pozor na pár věcí. První je určitě značka nebo umělec. Pokud máš třeba umělce, co už něco dokázal nebo má fanouškovskou základnu, tak je to většinou dobrý znak. Dále sleduj trend a poptávku po určitých tipech NFT. Historie prodeje je taky důležitá, protože to ti může ukázat, jak se cena vyvíjela a jestli má potenciál růst.

Komunita okolo projektu hraje roli – silná komunita může znamenat stabilnější hodnotu. A nezapomeň na tým za projektem; pokud mají dobrou reputaci a zkušenosti, může to být plus. Když zkoumáš projekty, věnuj čas analýze – dívej se na roadmapy, whitepapery a to, co slibují.

Někdy stačí pár hodin prozkoumávat, ale čím víc informací seženeš, tím lepší rozhodnutí uděláš. Rarita a likvidita taky hrají roli. Snaž se najít projekty s unikátními kusy nebo něčím výjimečným. Pokus se sledovat úspěšné projekty a co dělají dobře. Pro začátek zkuste něco menšího a uvidíš, jak to půjde.

158 slov
1.6 minut čtení
12. 8. 2024
Nikola Jedličková
Nikola Jedličková