Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší NFT trhy pro začátečníky?

Kde najdu nejlepší NFT trhy pro začátečníky?

Zajímám se o NFT a chtěl bych se dostat do tohoto vzrušujícího světa digitálních aktiv, ale nevím, kde začít. Slyšel jsem o různých platformách, ale nejsem si jistý, které jsou opravdu nejlepší pro někoho, kdo s tím teprve začíná. Je mi jasné, že existují trhy jako OpenSea nebo Rarible, ale jsou tu i další možnosti? Jaké faktory bych měl při výběru trhu brát v úvahu? Například, co se týče poplatků za transakce nebo uživatelského rozhraní – je to důležité? A co bezpečnost? Jak si mohu být jistý, že moje investice je chráněná? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké komunity nebo fóra, kde bych mohl získat více informací a tipů od zkušenějších uživatelů. Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní trhy, které jsou přívětivé pro nováčky a možná i nějaké rady na co si dát pozor při nákupu prvních NFT? Děkuji předem za jakékoli nápady a doporučení!

146 slov
1.5 minut čtení
15. 9. 2022
Eliška Krejčíková
Eliška Krejčíková

Co se týče NFT trhů pro začátečníky, tak OpenSea a Rarible jsou fakt dobré volby. Jsou hodně populární a mají širokou nabídku, což je super, pokud hledáš něco zajímavého. Další alternativy by mohly být třeba Mintable nebo Zora, ty jsou taky fajn a mají přívětivé rozhraní.

Při výběru trhu si dej pozor na poplatky za transakce, ty se můžou dost lišit. Například na Ethereum síti můžeš narazit na vysoké gas fees. Pro začátečníky bych doporučil zkontrolovat i uživatelské rozhraní – čím jednodušší, tím lepší. A rozhodně se podívej na bezpečnostní prvky platformy, jako jsou auditované smart kontrakty.

Ohledně komunity, Reddit je super místo, kde najdeš spoustu tipů a rad od lidí, co už nějakou dobu investují do NFT. Také Discord servery zaměřené na NFT mohou být užitečné pro sdílení informací a získávání tipů.

Když začneš nakupovat první NFT, ujisti se, že víš, co kupuješ a proč. Zjisti si něco o tvůrci a projektu, abys neinvestoval do něčeho, co nemá budoucnost. A nezapomeň si chránit svou peněženku – dvoufázové ověření je základ. Hodně štěstí!

170 slov
1.7 minut čtení
25. 5. 2023
Nikola Šťastná
Nikola Šťastná

Takže, pokud začínáš s NFT, doporučuji mrknout na OpenSea. Je to fakt populární a hodně uživatelsky přívětivý, takže se ti to bude dobře používat. Další možnost je Rarible, taky dost známý a má nějaké zajímavé funkce. Pokud chceš něco víc zaměřeného na umění, tak SuperRare by mohl být fajn, ale tam jsou většinou dražší kousky.

Při výběru trhu si dej pozor na poplatky za transakce, to může dost zmrvit tvůj rozpočet. Takže si zkontroluj, kolik si trh účtuje za prodeje nebo nákupy. Užívatelské rozhraní je důležitý, aby ses v tom neztratil. Bezpečnost je jasně klíčová – vždy si nastav dvoufaktorovou autentizaci a uchovávej svoje kryptoměny v bezpečné peněžence.

Co se komunit týče, mrkni se na Reddit nebo Discord servery zaměřené na NFT. Tam najdeš spoustu lidí, co ti rádi poradí nebo sdílí zkušenosti. Zkus se podívat i na YouTube videa na téma NFT pro začátečníky, tam je spousta tipů a triků.

Při nákupu prvních NFT buď opatrný a nekupuj hned něco drahého. Zkus začít s něčím menším a nauč se jak to funguje. A hlavně - neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

180 slov
1.8 minut čtení
24. 8. 2023
Daniela Kubíková
Daniela Kubíková