Charts.cz/Fórum/Doporučení na stabilní DeFi projekty

Doporučení na stabilní DeFi projekty

Zajímalo by mě, jestli byste mi mohli doporučit nějaké stabilní DeFi projekty, do kterých bych mohl investovat? Sleduju to už nějakou dobu a vidím, že se na trhu objevuje spousta nových projektů, ale zároveň mám pocit, že ne všechny jsou dlouhodobě udržitelné. Chci se vyhnout nějakým podvodům nebo příliš rizikovým investicím. Mám rád myšlenku decentralizovaných financí a možnosti, které nabízejí, jako je půjčování a poskytování likvidity, ale pořád si nejsem jistý, kde začít. Také mě zajímá, jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru těchto projektů. Co třeba tokeny s pevnou likviditou nebo projekty s dobrými audity? Jak si ověřit jejich důvěryhodnost? Rád bych slyšel vaše názory a tipy na konkrétní projekty nebo platformy, které by podle vás stály za to prověřit. Děkuji!

124 slov
1.2 minut čtení
24. 5. 2023
Daniel Štěpánek
Daniel Štěpánek

Když hledáš stabilní DeFi projekty, doporučil bych se podívat na některé známé a ověřené platformy. Například Uniswap, Aave a Compound jsou solidní volby. Tyhle projekty mají velkou komunitu a dlouhou historii, což zvyšuje jejich důvěryhodnost. Důležitý je i audit smart kontraktů, takže se mrkni, jestli mají nějaký audit od renomovaných firem.

Faktory, které bys měl zvážit: likvidita, objem obchodování a tým, co za projektem stojí. Vždycky je dobrý koukat na roadmapy a jak se projekt vyvíjí. Taky sleduj, jestli jsou aktivní na sociálních sítích – to může hodně napovědět o jejich transparentnosti.

Další věc je diverzifikace – neinvestuj všechno do jednoho projektu. Pokud chceš investovat do tokenů, co mají stabilní likviditu, zkus stablecoiny jako USDC nebo DAI. A pamatuj, že DeFi je stále dost rizikové, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

133 slov
1.3 minut čtení
8. 10. 2024
Kamila Králová
Kamila Králová

Jasně, DeFi je teď hodně trendy a fakt je důležitý vybírat projekty, který mají solidní zázemí a dobrou pověst. Některé stabilní projekty, co bych doporučil, jsou například Aave a Compound. Ty dvě platformy mají solidní likviditu a fungujou už nějakou dobu, takže určitě stojí za to je prověřit. Dále pak Uniswap pro decentralizovaný výměny, hodně lidí ho používá a má dobrou reputaci.

Co se týče faktorů, tak určitě sleduj audity. Pokud projekt nedávno prošel nějakým nezávislým auditem, je to většinou dobré znamení. Také si zjisti, kdo za projektem stojí – známý tým s dobrým track recordem je plus. A nezapomeň se podívat na komunitu kolem projektu – čím víc lidí o tom mluví a podporuje to, tím je to lepší.

Další tip je koukat na tokeny s pevnou likviditou, to ti může pomoct vyhnout se projektům, co se snadno zhroucejí. A když už mluvíme o důvěryhodnosti – sleduj sociální sítě a jejich webovky, kde by měly být jasně daný informace o fungování a plánech do budoucna.

Takže shrnuto: Aave, Compound, Uniswap; koukat na audity, tým a komunitu. Držím palce v investicích!

179 slov
1.8 minut čtení
14. 10. 2024
Romana Brychtová
Romana Brychtová