Charts.cz/Fórum/Kolik různých kryptoměn bych měl mít ve svém portfoliu?

Kolik různých kryptoměn bych měl mít ve svém portfoliu?

Při sledování světa kryptoměn se mi neustále honí hlavou otázka, jak si správně rozložit své investice. Když se podívám na množství různých kryptoměn, které dnes existují, tak mě to trochu zastrašuje. Mám se soustředit na pár velkých hráčů, jako je Bitcoin a Ethereum, nebo zkusit investovat i do menších altcoinů, které by mohly mít veliký potenciál? Jak moc je důležité mít diverzifikované portfolio v oblasti kryptoměn? Je lepší mít třeba pět různých kryptoměn, nebo naopak se zaměřit na jeden či dva projekty a investice do nich rozvíjet? Přemýšlím také o tom, jak moc jednotlivé kryptoměny ovlivňují trh navzájem a jestli se vyplatí mít ve svém portfoliu i stabilnější stablecoiny pro vyvážení rizika. Jaké máte zkušenosti? Kolik různých kryptoměn jste si vybrali a proč? Jak jste přišli k tomu rozhodnutí a co vám to přineslo? Vím, že každý má jinou strategii a tak mě zajímají různé názory a tipy od vás, kdo se v tomhle světě pohybujete déle. Jak důležité je tedy množství různých kryptoměn v portfoliu z pohledu rizika a potenciálního zisku?

172 slov
1.7 minut čtení
26. 11. 2024
Ondřej Stehlík
Ondřej Stehlík

Diverzifikace v kryptoměnách je fakt důležitá, protože trh je dost volatilní. Já bych řekl, že mít tak 5-10 různých kryptoměn je rozumný počet. Odpovědnost za investice se tím rozloží a když nějaká kryptoměna spadne, ty ostatní to můžou vyvážit. S Bitcoinem a Ethereem bych začal, to jsou stabilní hráči. Pak přihodit pár altcoinů, co mají potenciál, ale ne nějaký high-risk shitcoiny. Stablecoiny jsou fajn na vyvážení portfolia, když chceš ochránit zisky. Zkušenosti? Já mám kolem 7 různých a zatím mi to vychází. Hlavně si dávám pozor na vývoj a novinky v projektech. Každý má jinou strategii, takže co sedí mně, nemusí sedět tobě, ale snaž se o rozmanitost.

108 slov
1.1 minut čtení
8. 2. 2025
Bedřich Machač
Bedřich Machač

Myslím, že se to hodně liší podle toho, jakou máš strategii a kolik jsi ochotný riskovat. Osobně bych doporučil mít tak 5-10 různých kryptoměn v portfoliu. To ti dává nějakou diverzifikaci, ale zas ne tolik, abys měl problém sledovat svůj majetek. Určitě se zaměř na silné projekty jako Bitcoin a Ethereum, ale klidně přidej pár altcoinů, kterýma se ti zdají zajímavý.

Co se týče stablecoinů, je fajn mít je pro případný výkyvy na trhu a můžeš tak vyvážit riziko. Rychle se to mění a co je dobrý dneska, zítra může být jinak. Takže spíš než hledat nějaký konkrétní počet kryptoměn, zkus najít dobrou kombinaci mezi stabilními a potenciálně výnosnými projekty.

Každopádně neinvestuj víc, než jsi ochotný ztratit a sleduj trh pravidelně. Všechno je o tom, co ti sedí a jak se cítíš s tím, co máš. Držím palce!

138 slov
1.4 minut čtení
6. 2. 2025
Patrik Beran
Patrik Beran