Kolik různých kryptoměn bych měl mít ve svém portfoliu?
Při sledování světa kryptoměn se mi neustále honí hlavou otázka, jak si správně rozložit své investice. Když se podívám na množství různých kryptoměn, které dnes existují, tak mě to trochu zastrašuje. Mám se soustředit na pár velkých hráčů, jako je Bitcoin a Ethereum, nebo zkusit investovat i do menších altcoinů, které by mohly mít veliký potenciál? Jak moc je důležité mít diverzifikované portfolio v oblasti kryptoměn? Je lepší mít třeba pět různých kryptoměn, nebo naopak se zaměřit na jeden či dva projekty a investice do nich rozvíjet? Přemýšlím také o tom, jak moc jednotlivé kryptoměny ovlivňují trh navzájem a jestli se vyplatí mít ve svém portfoliu i stabilnější stablecoiny pro vyvážení rizika. Jaké máte zkušenosti? Kolik různých kryptoměn jste si vybrali a proč? Jak jste přišli k tomu rozhodnutí a co vám to přineslo? Vím, že každý má jinou strategii a tak mě zajímají různé názory a tipy od vás, kdo se v tomhle světě pohybujete déle. Jak důležité je tedy množství různých kryptoměn v portfoliu z pohledu rizika a potenciálního zisku?