Kdy je nejlepší čas nakoupit ETF fondy?
V poslední době se mi dostala do rukou myšlenka investovat do ETF fondů, ale úplně nevím, kdy je ten pravý čas na nákup. Je to jako s akciemi, kde se snažím chytit co nejlepší moment, ale s ETF je to prý trochu jiné. Uvažoval jsem nad tím, jestli by bylo dobré sledovat trhy a čekat na nějaké poklesy, nebo naopak nakupovat pravidelně bez ohledu na to, co se zrovna děje. Mělo by smysl investovat více třeba v době, kdy je trh v poklesu, nebo spíše počkat, až se věci ustálí? Jak moc důležitá je dlouhodobá strategie versus krátkodobé trendy? Také jsem slyšel o praxi investování v určité dny v měsíci nebo kvartálu. Je toto rozumné? Zajímalo by mě, jestli má někdo z vás zkušenosti s tím, kdy byl pro vás nejlepší čas na nákup ETF a jak jste k tomu přistupovali. Měli jste pocit, že byste měli investovat více během určitých období? Jakou roli hraje volatilita trhu při rozhodování? A co si myslíte o tom, zda je lepší mít hotovost na straně a čekat na příležitosti, nebo pravidelně investovat bez ohledu na tržní podmínky? Jaké máte tipy pro nováčky?