Jaká jsou hlavní rizika spojená s nákupem NFT?
Když se člověk začíná zajímat o nákup NFT, je to jako vstoupit do úplně nového světa. Všude kolem jsou umělci, kteří prodávají svoje digitální díla za neuvěřitelné částky, a zdá se, že investice do NFT může přinést slušné zisky. Ale já se ptám, jaká jsou vlastně hlavní rizika, která s tímto typem investice souvisejí? Je pravda, že cena NFT může dramaticky vzrůst, ale co když naopak klesne? Může se stát, že moje investice ztrácí hodnotu? Jak je to s autorskými právy a vlastnictvím? Kdo vlastně rozhoduje o tom, co je originál a co ne? A co když koupím něco, co bylo již dříve ukradeno nebo zkopírováno? Jak si mám být jistý, že investuji do něčeho hodnotného a ne do pouhé bubliny? Mám také obavy z technických problémů – co když se platforma, na které jsem NFT koupil, zavře nebo zmizí? Jaké bezpečnostní opatření bych měl mít na paměti, abych se vyhnul krádeži nebo podvodu? Také slyším o tom, že trh s NFT je velmi volatilní a mění se téměř ze dne na den. Co to pro mě jako investora znamená? Jak mám plánovat své investice, když nemám žádnou záruku stability? V neposlední řadě bych rád věděl, zda existují nějaké právní otázky ohledně NFT, o kterých bych měl vědět. Mohou mě nějakým způsobem ohrozit zákony nebo regulace v mém státě? O těchto všech otázkách přemýšlím a rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních. Jak se tedy orientovat v tomto moderním investičním prostředí a jaké konkrétní kroky bych měl udělat pro snížení rizik spojených s nákupem NFT?