Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do nemovitostí, když mám jen málo peněz?

Jak začít investovat do nemovitostí, když mám jen málo peněz?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na rady ohledně investování do nemovitostí. Poslední dobou mě to hodně zajímá, ale mám pocit, že to je jen pro bohaté nebo ty, co mají spoustu úspor. Mám jen málo peněz a nevím, jestli je vůbec možné začít investovat do realit, aniž bych musel vzít nějakou obrovskou půjčku nebo se zadlužit na dlouhou dobu. Zajímalo by mě, jaké jsou možnosti pro lidi jako já, kteří nemají zrovna velký kapitál na začátek. Slyšel jsem o různých způsobech, jako je crowdfunding v realitách nebo REITs, ale nejsem si jistý, jak to funguje a jestli to opravdu dává smysl. Můžete mi prosím poradit, jak začít s investováním do nemovitostí s minimálním rozpočtem? Jaké jsou první kroky, které bych měl udělat? Kde najít informace nebo možná i někoho, kdo by mi mohl pomoci? Uvítal bych jakoukoli pomoc nebo zkušenosti od těch, co už v této oblasti něco dokázali. Děkuji!

151 slov
1.5 minut čtení
16. 1. 2025
Romana Trnková
Romana Trnková

Investování do nemovitostí s malým rozpočtem není nemožné, i když to vypadá složitě. Zkus se podívat na crowdfundingové platformy, kde můžeš investovat do projektů s minimálními částkami. To ti umožní mít podíl na různých nemovitostech bez nutnosti kupovat celou. Další možností jsou REITs, což jsou realitní investiční trusty – něco jako akcie, ale zaměřené na nemovitosti. Můžeš je koupit na burze a nemusíš mít velké peníze na začátek. Taky se snaž najít místní investiční skupiny nebo fóra, kde se schází lidi se stejným zájmem. Můžeš se tam dozvědět spoustu užitečných informací a potkat lidi, kteří už mají zkušenosti. Zkus se vzdělávat, čti knihy o investování do nemovitostí a sleduj online kurzy. Klíčem je začít pomalu a budovat si znalosti a kontakty.

121 slov
1.2 minut čtení
20. 2. 2024
Renata Škodová
Renata Škodová

Investovat do nemovitostí s malým rozpočtem je určitě náročnější, ale rozhodně to jde. Můžeš se podívat na crowdfundingové platformy, kde se spojíš s ostatními investory a můžete společně financovat projekty. To ti umožní investovat i s malými částkami. Další možnost je REITs (Real Estate Investment Trusts), což jsou společnosti, které vlastní nebo spravují nemovitosti a umožňují ti investovat jako akcie. Takže si kupuješ podíl na nemovitostech bez nutnosti vlastnit celou nemovitost. Taky bych doporučil sledovat místní trh s nemovitostmi, třeba pronájmy menších bytů nebo sdílení nemovitostí jako Airbnb. Je dobré si udělat trochu průzkum a učit se, třeba skrze online kurzy nebo blogy zaměřené na investice do realit. Zkus se spojit i s lidmi, co už nějaké zkušenosti mají, třeba na fórech nebo sociálních sítích. A hlavně buď trpělivý, začít může trvat, ale když to vezmeš pomalu, můžeš si vybudovat solidní základ.

142 slov
1.4 minut čtení
5. 1. 2025
Eva Kuchařová
Eva Kuchařová