Co všechno bych měl mít v investičním portfoliu?
Když přemýšlím o investicích, tak se mi honí hlavou spousta otázek, ale jedna z těch nejdůležitějších je, co všechno bych měl mít v investičním portfoliu. Jako nováček v investování si nejsem jistý, jestli mám rozložit své peníze do různých oblastí, nebo se zaměřit na něco specifického. Je dobré mít v portfoliu akcie, nebo by měly být součástí i nějaké alternativní investice jako kryptoměny nebo NFT? Jak důležité jsou dluhopisy a realitní fondy? Měl bych myslet na diverzifikaci, nebo stačí pár dobrých akcií a krypto? A co třeba zlato nebo jiné komodity? Jak moc to všechno ovlivňuje riziko a návratnost? Zajímalo by mě také, kolik procent z celkového portfolia bych měl dát do jednotlivých oblastí, abych to měl vyvážené. Mám mít i nějakou část ve spořících účtech pro případ nouze, nebo je lepší peníze investovat hned? Vím, že každý má jiný přístup k investování a co funguje jednomu, nemusí fungovat jinému, ale rád bych slyšel názory ostatních. Jaké jsou vaše zkušenosti s vytvářením investičního portfolia a co vám nakonec pomohlo dosáhnout úspěchu? Díky všem za rady!