Jaký je nejlepší způsob jak diversifikovat portfolio?
Zajímalo by mě, jak vlastně začít s diversifikací portfolia. Často slýchám, že je to důležité pro snížení rizika a zajištění stabilního výnosu, ale co to přesně znamená v praxi? Mám teď pár akcií v technologiích a něco málo v kryptoměnách, ale nevím, jestli by to stačilo. Jaké další investice byste doporučili přidat do portfolia, abych ho opravdu diversifikoval? Je lepší investovat do různých sektorů akciového trhu nebo třeba do nemovitostí? A co když bych chtěl také zkusit něco jako ETF nebo fondy? Jaké jsou výhody a nevýhody těchto přístupů? Taky jsem slyšel něco o tom, že je dobré mít část peněz v alternativních investicích jako jsou třeba umění nebo zlato. Neměl bych se bát investovat do něčeho, co úplně neznám? Co když se pak rozhodnu prodat? Jak poznám, že jsem dostatečně diversifikoval a kdy už bych měl začít přehodnocovat své investice? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, kteří už diversifikaci portfolia řešili. Jak jste to udělali vy a co vám pomohlo najít ten správný mix?