Kde začít s investováním do dluhopisů?
V poslední době se mi čím dál víc líbí myšlenka investování, a tak bych se rád pustil do dluhopisů, ale nevím, kde vlastně začít. Je to přece jen takový nový svět, a já bych chtěl mít dobré základy. Můžete mi poradit, co všechno by mělo být na startu důležité? Jak poznat dobré dluhopisy a na co se zaměřit? Co třeba úrokové sazby nebo ratingy? A jaký je rozdíl mezi státními a korporátními dluhopisy? Myslíte, že je lepší začít s nějakými ETF, nebo rovnou kupovat jednotlivé dluhopisy? Potřebuju vědět, jestli jsou nějaké rizika, která bych měl mít na paměti. Taky by mě zajímalo, jak dlouho obvykle trvá, než se investice do dluhopisů začne vyplácet. Jaké jsou nejlepší strategie pro nováčky jako jsem já? A co třeba daně z výnosů – jak to funguje? Bude mi stačit jen pár tisíc korun na začátek, nebo je lepší mít větší částku na investici? Všude slyším o akciích a kryptoměnách, ale mám pocit, že dluhopisy jsou taky důležitou součástí portfolia. Takže pokud máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti, budu moc vděčný za jakoukoli pomoc!