Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší ETF, které vyplácejí dividendy?

Kde najdu nejlepší ETF, které vyplácejí dividendy?

Jsem tady a přemýšlím, jaké jsou moje možnosti, pokud jde o investice do ETF, která vyplácejí dividendy. Mám pocit, že se v této oblasti začínám ztrácet. Slyšel jsem, že investování do ETF může být skvělý způsob, jak získat pasivní příjem, ale nevím, kde začít hledat ty správné. Existuje nějaký konkrétní web nebo platforma, kde bych mohl najít seznam nejlepších ETF zaměřených na dividendy? A co byste doporučili jako klíčové faktory při výběru takovýchto fondů? Třeba procento vyplácené dividendy, historie výplat nebo něco jiného? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak efektivně porovnávat různá ETF a co všechno bych měl zvážit před tím, než se rozhodnu investovat. Jaké jsou vaše zkušenosti s dividendovými ETF a co si myslíte o jejich potenciálu pro dlouhodobé investice? Těším se na vaše názory a tipy!

131 slov
1.3 minut čtení
17. 7. 2024
Simona Bláhová
Simona Bláhová

Pokud hledáš nejlepší dividendové ETF, doporučuji začít na stránkách jako je Yahoo Finance, Morningstar nebo ETF.com. Ty maj maj dobrý filtry a můžeš si tam nastavit parametry podle dividendový výnosnosti, nákladovosti a dalších věcí. Určitě se koukni na historické výplaty dividend, to ti dá představu o stabilitě. Dobrý je také sledovat jak dlouho fond vyplácí dividendy, čím delší historie, tím líp. A taky se zaměř na to, jaký akcie v tom ETF jsou, jestli to máš rozložený mezi různý sektory, aby ses ochránil před rizikem. Investice do dividendových ETF může být fajn pro pasivní příjem a dlouhodobě to může dávat smysl, ale vždycky je dobrý udělat si vlastní průzkum a porovnat víc možností.

113 slov
1.1 minut čtení
22. 11. 2024
Bedřich Prokop
Bedřich Prokop

Takže, pokud hledáš dobrý přehled dividendových ETF, doporučuji kouknout na stránky jako Morningstar nebo ETF.com. Ty mají obvykle dost informací o různých fondech a porovnání podle výnosů a dalších faktorů. Co se týče klíčových ukazatelů, určitě sleduj dividendový výnos, ale i historii vyplácení dividend a celkovou volatilitu fondu. Taky je dobré se podívat na náklady spojené s ETF, aby tě to příliš nezatížilo. Některé populární ETF, co vyplácejí dividendy, jsou třeba VIG nebo SCHD, ale vždycky je dobrý si udělat vlastní průzkum. Pokud plánuješ investovat na dlouho, tak je fajn podívat se i na to, jak fond reagoval v různých tržních podmínkách. Můj tip je nenechat se zmást jen vysokým výnosem, důležitá je i stabilita a strategie fondu. Držím palce!

120 slov
1.2 minut čtení
6. 1. 2025
Šárka Vacková
Šárka Vacková