Jaké faktory zohlednit při výběru ETF pro pasivní příjem?
Když přemýšlím o investování do ETF, které by mi mohla zajistit pasivní příjem, mám na mysli spoustu otázek. Jaké vlastnosti by mělo mít to správné ETF? Měla bych se zaměřit na jeho historickou výkonnost nebo je důležitější dividendový výnos? Je třeba koukat na náklady spojené s fondem, jako jsou poplatky za správu, nebo je to zanedbatelný detail? Jak moc ovlivňuje likvidita ETF jeho atraktivnost pro pasivní příjem? Co třeba diversifikace, kolik různých sektorů nebo regionů by mělo být zastoupeno, aby to bylo bezpečné a stabilní? A jak se vlastně vyhodnocuje riziko při výběru takového fondu? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní strategie, které by mohly pomoci při výběru ETF zaměřeného na pasivní příjem. Mám si dávat pozor na konkrétní značky nebo emitenty, nebo je lepší se soustředit na celkové tržní trendy? Jaké máte zkušenosti vy s investicemi do ETF a co vám v tomto ohledu fungovalo nejlépe? Máte nějaké tipy nebo rady, co bych měla zohlednit předtím, než se rozhodnu investovat do konkrétního fondu? Díky moc za vaše názory!