Co jsou NFT a proč bych do nich měl investovat?
V poslední době se často setkávám s pojmem NFT, ale pořád mi to není úplně jasné. Co vlastně ty NFT jsou? Slyšel jsem, že se jedná o něco jako digitální umění nebo sběratelské předměty, ale co to přesně znamená? Jakým způsobem se tyto NFT vytvářejí a kdo je může prodávat? Mám pocit, že je to něco spojeného s blockchainem, ale jak to přesně funguje? A proč bych měl uvažovat o investici do NFT? Je to opravdu dobrý nápad, nebo je to jenom módní trend, který brzy vyprchá? Zajímalo by mě také, jakou hodnotu mohou mít tyto digitální aktiva v budoucnu a co ovlivňuje jejich cenu. Je lepší investovat do známých umělců, nebo se zaměřit na nové talenty? A co když se rozhodnu prodat svůj NFT – jaké jsou možnosti a jak zjistit jeho aktuální hodnotu? Rád bych věděl, jestli existují nějaké rizika spojená s investováním do NFT, na co si dát pozor a jak se vyhnout podvodům. Může mi někdo vysvětlit, proč by do těchto digitálních aktiv měl investovat i někdo, kdo normálně neinvestuje nebo se o finance moc nezajímá? Děkuji za jakékoli rady a tipy ohledně tohoto tématu.