Jsou NFT bezpečné, nebo se můžu snadno spálit?
V poslední době se hodně mluví o NFT a já mám takové zamyšlení. Představte si, že byste investovali do něčeho, co je vlastně jen digitální obrázek nebo video, a pak zjistíte, že vaše investice je naprosto zbytečná. Jak to vlastně funguje? Jaká je skutečná hodnota těchto NFT? Mám strach, že bych mohl narazit na nějaký podvod nebo ztratit peníze, protože slyším tolik varování o tom, jak je trh s NFT poměrně volatilní a nevyzpytatelný. Vím, že se najdou různí lidé, kteří říkají, že tohle je budoucnost umění a investic, ale co když to tak není? Co když se do toho pustím a nakonec skončím s něčím, co nikdo nebude chtít? Jak poznat, jestli je konkrétní NFT skutečně cenné nebo jestli jde jen o módní vlnu? Jaká jsou rizika spojená s nákupem NFT? Existují nějaké zaručené postupy, jak se vyhnout největším pastem v tomto světě? A co bezpečnostní otázky – jak ochránit své digitální peněženky před hackery? Je lepší kupovat NFT od renomovaných umělců nebo raději investovat do projektů s vysokým potenciálem růstu? Už jsem slyšel o případech, kdy lidé přišli o peníze kvůli krádežím a podvodům. Je vůbec možné vyhnout se takovým situacím? Jak moc bych měl své investice rozložit a existují nějaké tipy na to, jak si správně vybrat? Nebo je lepší se těmto věcem raději vyhnout úplně a zaměřit se na něco tradičnějšího ako například akcie nebo reality? Tohle všechno mi nedá spát – je tedy investice do NFT skutečně bezpečná, nebo se můžu snadno spálit?