Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do kryptoměn, když s tím nemám žádné zkušenosti?

Jak začít investovat do kryptoměn, když s tím nemám žádné zkušenosti?

Investování do kryptoměn mi přijde jako něco, co by mě mohlo zajímat, ale vůbec nevím, kde začít. Četl jsem, že kryptoměny jsou super zajímavé a že se dají použít na různé věci, ale když se podívám na ty ceny a všechno to technické a složité vysvětlování, tak se mi z toho točí hlava. Můžete mi prosím poradit, jak se do toho dostat? Co všechno bych měl vědět předtím, než si třeba koupím nějakou tu bitcoin nebo altcoin? Jaký je vlastně rozdíl mezi těmi různými kryptoměnami? Ještě jsem nikdy neinvestoval, takže nevím, jestli mám začínat s malým množstvím peněz nebo rovnou víc. A co ti burzy? Kterou vybrat? Jak je to s bezpečností? Je to riziko? Potřebuju nějakou peněženku? A jak zjistím, kdy je nejlepší čas koupit nebo prodat? Zkrátka, jestli máte nějaké tipy a rady pro naprostého nováčka jako já, budu vám moc vděčný. Děkuji!

145 slov
1.5 minut čtení
25. 11. 2022
Patrik Dunka
Patrik Dunka

Investování do kryptoměn je fakt zajímavý, ale má to svý rizika. Jestli začínáš, doporučuji jít na to pomalu. Nejprve si nastuduj základy – co jsou kryptoměny, jak fungují, co to je technologie blockchain atd. Bitcoin je takový ten základ, na kterém se to všechno staví. Altcoiny jsou vlastně všechny ostatní kryptoměny kromě Bitcoinu a každá má svůj účel nebo funkci.

Když už se rozhodneš investovat, klidně začni s malou částkou, abys zjistil, jak to funguje. Například 1000 Kč je fajn start. Co se týče burz, tak Coinbase nebo Binance jsou dost populární a mají celkem jednoduché rozhraní.

Bezpečnost je hodně důležitá. Určitě si zřiď peněženku – můžeš mít online (hlavně pro menší částky) nebo hardwarovou (na větší objemy). S tím časem na nákup či prodej to chceš sledovat trh a ideálně dodržovat nějakou strategii, třeba průměrovat nákupní cenu.

A pamatuj: investice do kryptoměn nejsou zaručený zisk, tak si dej pozor na emocionální rozhodnutí a nezapomeň, že jde o dlouhodobou hru. Hlavně se vzdělávej a buď opatrnej.

163 slov
1.6 minut čtení
18. 7. 2024
Milena Šebestová
Milena Šebestová

Když chceš začít s kryptoměnama, tak se neboj, je to teďka celkem populární téma. V první řadě si zjisti základy, jako co je bitcoin, jaké jsou altcoiny a jak funguje blockchain. Rozdíly mezi kryptoměnama bývají hlavně v jejich účelu a technologii, takže si přečti pár článků. Zkus začít s malým množstvím peněz, abys nemusel hned riskovat víc, když nevíš, jak to chodí.

Burzy jako Binance nebo Coinbase jsou dobrý pro začátek, ale zkontroluj si poplatky a co všechno tam nabízejí. Bezpečnost je důležitá – používej dvoufázové ověření a když už nakoupíš, zvaž nějakou hardwarovou peněženku na uchování. Čas na nákup nebo prodej zjistíš hlavně sledováním trhu a novinek. Je to riziko, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Drž se základů a postupně se uč. Hodně štěstí!

128 slov
1.3 minut čtení
17. 12. 2024
Matěj Jirásek
Matěj Jirásek