Charts.cz/Fórum/Jaké města mají nejrychlejší růst cen nemovitostí?

Jaké města mají nejrychlejší růst cen nemovitostí?

Zajímalo by mě, která města se teď v poslední době dostávají do popředí, pokud jde o nárůst cen nemovitostí. Slyšel jsem, že na trhu s realitami je spousta trendů a změn, ale konkrétně bych chtěl vědět, kde se ceny zvyšují opravdu rychle. Jaké faktory ovlivňují tento růst? Je to třeba nabídka a poptávka, nebo hrají roli i nové investice do infrastruktury či rozvoj technologií v dané oblasti? Vím, že některé velké metropole jako Praha nebo Brno zažívají dramatický nárůst, ale co menší města? Existují třeba nějaká méně známá místa, která by mohla být zajímavá pro investory hledající vysoký potenciál? A je tohle trend, který se dá očekávat i v dalších letech, nebo se to může rychle změnit? Jaké máte zkušenosti s investicemi do nemovitostí v různých městech? O jakých lokalitách jste slyšeli vy a co vás na nich zaujalo? Děkuji za jakékoli tipy a názory!

145 slov
1.5 minut čtení
3. 11. 2023
Veronika Holušová
Veronika Holušová

No, poslední dobou se dost mluví o růstu cen nemovitostí v různých městech. Kromě Prahy a Brna, což je jasné, tak zaregistroval jsem, že třeba Pardubice nebo Olomouc začínají být na vzestupu. Je to hlavně kvůli nabídce a poptávce, ale taky investice do infrastruktury hrajou roli. Třeba nové dálnice nebo rozvoj veřejné dopravy udělaj v těch oblastech velkej rozdíl.

Co se týče menších měst, slyšel jsem o Trutnově nebo Jičíně – tam se ceny zvedaj taky. Místní podnikání roste a lidi hledají lepší bydlení mimo velkoměsta. Myslím, že tohle může pokračovat i v dalších letech, pokud se nic zásadního nezmění. Záleží i na ekonomice a dalších faktorech.

Nejlepší je prostě to sledovat a být připravený na rychlé změny. Každopádně, pokud přemýšlíš o investicích, tyhle lokality by mohly mít potenciál.

127 slov
1.3 minut čtení
4. 1. 2025
Veronika Šebestová
Veronika Šebestová

Nedávno jsem četl, že ceny nemovitostí rostou hodně v menších městech jako třeba Olomouc nebo Zlín. Je to prý díky tomu, že se tam lidi stěhují za levnějším bydlením a lepší kvalitou života. Poptávka roste, nabídka moc ne, takže to jde nahoru. Navíc se tam investuje do nových projektů a zlepšuje se infrastruktura, což taky pomáhá. A co se týče trendů, tak to vypadá, že i v dalších letech by mohly ceny růst, ale samozřejmě záleží na ekonomice a dalších faktorech. Mám kamaráda, co investoval do nemovitosti v Pardubicích a zatím spokojenost. Takže pokud hledáš něco méně známého, určitě koukni na ta města. To je asi tak vše k tomu.

110 slov
1.1 minut čtení
3. 2. 2025
Robert Chalupa
Robert Chalupa