Jak sledovat výkon DeFi tokenů a porovnat je mezi sebou?
V poslední době jsem se začal zajímat o DeFi tokeny a hledám efektivní způsob, jak sledovat jejich výkon a porovnávat je. Na trhu je tolik různých projektů a každým dnem vznikají nové, takže se v tom začínám ztrácet. Mohl by mi někdo poradit, jaké nástroje nebo platformy bych měl použít pro sledování cen, objemu obchodování a dalších důležitých ukazatelů? Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké weby nebo aplikace, které umožňují porovnávat výkonnost různých tokenů na základě různých kritérií, jako je například roční procentuální výnos nebo volatilita. Je lepší sledovat jednotlivé projekty přímo na jejich stránkách, nebo se spolehnout na agregátory dat? A co si myslíte o významu liquidity poolů při srovnávání tokenů? Jaký vliv má jejich likvidita na celkovou stabilitu tokenu? Rád bych se také dozvěděl, jak rozpoznat potenciál nových DeFi projektů, abych se vyhnul podvodům. Vím, že hodnocení různých metrik jako jsou market cap nebo total value locked (TVL) může být užitečné, ale jaká další kritéria bych měl zvážit? Jaký je váš názor na možnost použití sociálních médií a komunitních fór k získání informací o výkonnosti tokenů? Je to důvěryhodný zdroj informací, nebo je lepší držet se ověřenějších dat? Děkuji za všechny rady a tipy!