Jak začít investovat do zlata a stříbra, když mám malé úspory?
Zdravím všechny na fóru. Mám teď nějaké úspory, ale nejsou to velké částky, přesto bych chtěl začít investovat, a to konkrétně do zlata a stříbra. Zajímalo by mě, jak se vůbec do toho pustit, když mám omezený rozpočet. Myslím, že zlato a stříbro jsou dobré investice, ale nevím, jak začít. Mám se pokusit najít nějaké menší investiční příležitosti nebo jestli existují produkty, které bych mohl koupit i s menšími úsporami? Rád bych se vyhnul velkým rizikům a hledal nějaké bezpečné možnosti. Je lepší investovat do fyzického zlata a stříbra, nebo zvolit nějaké ETF nebo jiné finanční instrumenty? A co třeba burza? Jaké platformy nebo makléře doporučujete pro začátečníky? Je tu někdo, kdo má zkušenosti s investováním do těchto kovů? Jak moc se liší ceny v různých obchodech nebo online platformách? Je dobré kupovat zlato a stříbro jako dlouhodobou investici, nebo je lepší spekulovat na krátkodobý zisk? Četl jsem něco o diversifikaci portfolia - je to důležité i při malých úsporách? Mohli byste mi prosím poradit, jak na to jít krok za krokem? Děkuji moc za jakékoli rady!