Charts.cz/Fórum/Je lepší nakupovat kryptoměny teď nebo počkat na pokles?

Je lepší nakupovat kryptoměny teď nebo počkat na pokles?

Když se podívám na současný trh s kryptoměnami, mám pocit, že je to jako jízda na horské dráze. Ceny neustále kolísají a já se ptám sám sebe, zda je rozumné investovat právě teď, nebo jestli by bylo moudřejší počkat na nějaký výraznější pokles. Vím, že už jsem četl o různých strategiích, jako je dollar-cost averaging nebo sledování trendů, ale když to přijde na lámání chleba, mám strach z toho, že bych mohl propásnout příležitost. Co když se ceny teď vyhouply nahoru a já si říkám: "Jakou cenu budu mít za pár týdnů?" Na druhou stranu, co když mě čeká ještě větší propad a já bych měl raději počkat? Je lepší investovat do bitcoinu teď, nebo se spolehnout na to, že trh může klesnout? Četl jsem různé názory expertů a někteří tvrdí, že čím dřív investuji, tím lépe, jiní varují před potenciálními ztrátami. Jak vy to vidíte? Myslíte si, že má smysl investovat do kryptoměn v tuto chvíli, nebo raději počkat na příznivější cenu? Jaké máte zkušenosti s těmito rozhodnutími? Je lepší riskovat a nakupovat hned, nebo si počkat a doufat v pokles?

182 slov
1.8 minut čtení
6. 10. 2020
Miroslava Tichá
Miroslava Tichá

Rozumím ti, na trhu s kryptoměnami je to fakt divočina. Těžko říct, co udělá cena za pár týdnů. Můžeš nakupovat teď a doufat, že to poroste, nebo můžeš čekat na pokles, ale zase se může stát, že propásneš šanci. Dolarový průměr je fajn strategie – rozložíš si riziko. Mnoho lidí radí investovat postupně, místo abys všechno nahrnul najednou. Každopádně, sleduj trh, jak se vyvíjí, a buď na pozoru. Někdy je lepší akceptovat menší ztráty než čekat na ideální chvíli a pak litovat, že jsi neinvestoval vůbec. Nakonec to chce mít nějakou strategii a nenechat se unést emocemi.

97 slov
1 minut čtení
11. 10. 2023
Šárka Jonášová
Šárka Jonášová

Tak tohle je věčná otázka. Já osobně bych doporučil se zamyslet nad tím, co vlastně od investice očekáváš. Pokud máš dlouhodobější plán a jsi ochoten riskovat, možná není špatný nápad začít investovat už teď. Vždycky se říká, že jakmile ceny startujou, tak je těžký je chytit na dně. Na druhou stranu, trh s kryptoměnami je fakt nevyzpytatelný a můžeš prostě přijít o prachy, pokud se rozhodneš investovat v době, kdy se zdá být všechno na vrcholu. Dollar-cost averaging by mohl být fajn způsob, jak se vyhnout tomu stresu s čekáním na pokles – prostě nakupuj pravidelně menší částky a je to. Když to vezmeš jako investici do budoucna a ne jen spekulaci na zítra, tak si možná ušetříš nervy. Ale jasně, vždyť víš – nic není jistý a každá rada je nakonec na tobě.

134 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2021
Tereza Vávrová
Tereza Vávrová