Charts.cz/Fórum/Jsou NFT bezpečné jako investice nebo je to jen bublina?

Jsou NFT bezpečné jako investice nebo je to jen bublina?

Zdravím všechny, už nějakou dobu se zajímám o svět NFT a musím říct, že mě to úplně dostalo. Četl jsem spoustu článků a názorů, ale pořád mě to nechává s mnoha otázkami. Je pravda, že NFT se staly v poslední době obrovským hitem a spousta lidí na tom vydělala. Ale já se ptám, jestli je to opravdu udržitelné? Mám pocit, že spousta lidí do toho skáče bez znalosti a že vlastně neví, co kupují. Jaká je bezpečnost investice do NFT? Mám strach, že je to jen další bublina, která praskne a já o své peníze přijdu. Jaké jsou rizika s tím spojená? Zatímco někteří lidé tvrdí, že NFT mají velký potenciál a dají se použít v různých oblastech od umění po hry, jiní varují před tím, že jsou to jen digitální obrázky bez skutečné hodnoty. Co si o tom myslíte? Existuje nějaká zaručená cesta, jak se vyhnout ztrátám nebo jak rozpoznat kvalitní NFT od těch, které jsou jen nafouknuté? Děkuji za vaše názory!

163 slov
1.6 minut čtení
8. 3. 2022
Adéla Králová
Adéla Králová

Jo, je to fakt těžká otázka. NFT jsou teď hodně trendy, ale většina lidí do nich skáče bez pořádného přemýšlení. Můžeš na tom vydělat, ale taky přijít o hodně peněz. Je tady spousta podvodů a nafouknutých projektů, takže si musíš dávat bacha na to, co kupuješ. Není snadná cesta, jak poznat kvalitní NFT od těch, co nemají žádnou hodnotu. Měli bysme se víc zaměřit na to, kdo za projektem stojí a jaký má smysl. Mimochodem, umění a herní prvky mají velký potenciál, ale furt je to jako hazard. Takže buď obezřetnej a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

99 slov
1 minut čtení
30. 4. 2024
Jindřich Šindelář
Jindřich Šindelář

Když se na to podíváš, tak NFT jsou fakt rozporuplný téma. Na jednu stranu, lidi teď kupují digitální umění a v některých případech to fakt letí a přináší zisky. Ale pamatuj, že trh s NFT je hodně volatilní a může se snadno změnit. Mnoho projektů je spíš spekulativních a často nevíš, co vlastně kupuješ. Je tu dost těch, co investujou bez hlubšího porozumění a to je risk.

Pokud chceš investovat do NFT, doporučil bych ti pořádně si prozkoumat dané projekty, zjistit, kdo za nimi stojí a jaký mají potenciál. Snaž se najít něco s komunitou a reálným využitím, ne jen nějaký barevný obrázek bez příběhu. A určitě si dej pozor na scam a pump and dump schémata, co se v tomhle světě občas objevují. Rozhodně to není jednoduchý, takže pokud nemáš jistotu, radši buď opatrnej.

135 slov
1.4 minut čtení
11. 4. 2024
Libor Kořínek
Libor Kořínek