Jsou NFT opravdu budoucnost umění nebo je to jen trend?
Přemýšlím nad tím, jaké místo mají NFT v našem uměleckém světě a jestli to, co teď vidíme, je něco, co tady zůstane nebo jen nějaký krátkodobý trend. Četla jsem o tom už spoustu článků a slyšela názory různých lidí, ale pořád mi vrtá hlavou, zda mají NFT skutečný potenciál změnit způsob, jakým vnímáme a obchodujeme s uměním. Není to jen bublina, která nakonec praskne? Jak moc jsou lidé ochotni investovat do digitálního umění, když je tolik tradičních forem umění, které mají své místo a hodnotu? Je možné, že se NFT stanou standardem pro autentizaci děl a ochranu práv umělců v digitálním světě? Nebo je to jen hra s čísly a spekulace, které nakonec opadnou? A co na to říkají samotní umělci? Zkouší se přizpůsobit tomuto novému trendu, nebo se mu spíše brání? Mám pocit, že jsme na začátku něčeho velkého, ale nejsem si jistá, zda je to něco udržitelného. Jaké máte názory na tohle téma? Myslíte si, že NFT vytvoří novou éru v oblasti umění nebo se časem vrátíme k tradičnějším formám sběratelství? Jaký je váš pohled na tohle všechno?