Jak moc ovlivnily rekordní prodeje NFT ceny tradičního umění?
Zajímalo by mě, jak moc se vlastně projevil boom NFT na trhu s tradičním uměním. Viděl jsem, že některé digitální umění se prodává za neuvěřitelné částky, a tak jsem přemýšlel, jestli to nějakým způsobem ovlivňuje i ceny klasických maleb nebo soch. Myslím, že s rostoucí popularitou NFT by někteří sběratelé nebo investoři mohli začít upřednostňovat digitální umění před tím tradičním. Je možné, že se tím naruší trh s klasickým uměním? A co třeba galerie a aukční domy? Jak se na to dívají? Mají obavy z poklesu ceny svých děl? Někde jsem slyšel, že někteří umělci zkouší kombinovat tradiční techniky s digitálními prvky. Mohlo by to vést k tomu, že umění jako takové začne mít jinou hodnotu? A co si o tom myslíte vy, má cenu investovat do tradičního umění teď, když je tu takový rozmach digitálních aktiv? Jakou roli hrají trendy v investování do umění a jak by se mohly měnit, když jsou NFT stále populárnější? Je možné, že v budoucnu budeme svědky úplného posunu v tom, co lidé považují za hodnotné? Rád bych znal názory a zkušenosti ostatních na toto téma.