Kdy je nejlepší čas investovat do dividendových akcií?
Zajímalo by mě, kdy je vlastně ten nejlepší čas na investici do dividendových akcií? Říká se, že klíčem k úspěchu je nakupovat, když jsou ceny nízké a prodávat, když jsou vysoké, ale jak to vlastně platí u dividendových akcií? Mám pocit, že tahle strategie může být trochu jiná než u běžných akcií. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní období v roce, kdy se vyplatí investovat do těchto akcií, nebo jestli je lepší sledovat konkrétní trendy na trhu. Také jsem slyšel něco o tom, že některé společnosti vyplácejí dividendy čtvrtletně, a že je dobré mít přehled o tom, kdy to dělají. Co si o tom myslíte? Kdybych chtěl začít investovat a hledat pasivní příjem skrze dividendy, jaký čas byste mi doporučili? Má smysl sledovat ekonomickou situaci nebo je lepší se řídit intuicí? A co třeba riziko? Zajímalo by mě, jestli byste doporučili investice do stabilních společností s dlouhou historií vyplácení dividend nebo spíše zvolit ty novější, které teprve začínají s vyplácením dividend. Jak moc důležité je také portfolio diverzifikovat a zda to má vliv na rozhodování o čase investice. Děkuji za vaše názory a tipy!