Co znamená, když říkají, že dividendy jsou růstové?
Přemýšlím nad tím, co přesně se myslí tím, když někdo řekne, že dividendy jsou růstové. Vlastně mě zajímá, jak fungují tyto růstové dividendy a co by to mohlo znamenat pro moje investice. Slyšel jsem, že některé společnosti pravidelně zvyšují své dividendy a to prý naznačuje jejich zdravý rozvoj a potenciál pro investory. Je to pravda? Také bych chtěl vědět, jestli je to něco, co bych měl brát v úvahu při výběru akcií do svého portfolia. Jak se vlastně určuje, které dividendy jsou považovány za růstové? Existují nějaká specifická kritéria nebo metriky, na které bych se měl zaměřit? A co se může stát, když se společnost rozhodne snížit nebo zastavit vyplácení dividend? Může to mít vliv na její reputaci a hodnotu akcií? Rád bych si udělal lepší představu o tom, jak funguje tento koncept v praxi a jak ho mohu využít při investování. Vím, že existuje spousta informací o dividendových akciích na internetu, ale rád bych slyšel také názory a zkušenosti ostatních investorů. Myslíte si, že je rozumné hledat právě tyto růstové dividendy jako součást dlouhodobé investiční strategie?