Můžu s DeFi získat lepší úroky než v bance?
Zajímá mě, jestli jsou výnosy z DeFi projektů skutečně lepší než úroky, které nabízejí tradiční banky. V poslední době jsem slyšel hodně o decentralizovaných financích a jejich schopnosti generovat vysoké úrokové sazby na kryptoměnových aktivech. Slyšel jsem, že někteří lidé dostávají až desítky procent ročně, což je ve srovnání s tím, co nabízí běžné banky, naprosto neuvěřitelné. Jak to vlastně funguje? Je to bezpečné investovat do těchto DeFi protokolů? Mám strach z rizik spojených s volatilním trhem kryptoměn a z toho, že bych mohl přijít o své peníze. Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody DeFi oproti tradičním bankovním produktům? Mohu si být jistý, že moje investice v DeFi budou stejně chráněné jako v bance? A co když se něco pokazí, jaký je mechanismus ochrany investorů v tomto prostoru? Zajímalo by mě i to, jestli je potřeba mít nějaké technické znalosti k tomu, abych mohl začít investovat do DeFi a jestli jsou nějaké konkrétní platformy nebo projekty, které byste doporučili pro začátečníky. Celkově bych chtěl vědět, zda se vyplatí přejít od tradičního bankovnictví k DeFi pro zhodnocení svých úspor.