Jak DeFi ovlivňuje moje investice do kryptoměn?
V posledních měsících se hodně mluví o decentralizovaných financích, známých jako DeFi, a já mám pocit, že bych měl vědět víc o tom, jak to může ovlivnit moje investice do kryptoměn. Zatímco jsem si vždycky myslel, že investovat do tradičních kryptoměn, jako jsou Bitcoin nebo Ethereum, je ta nejlepší cesta, teď vidím, že DeFi přináší spoustu nových možností a také rizik. Zajímalo by mě, jakým způsobem se DeFi podílí na rozvoji mých investic a co to znamená pro mé portfolio. Může mi DeFi pomoci zvýšit výnosy z mých investic? A jaké jsou hlavní výhody a nevýhody využívání DeFi protokolů při obchodování s kryptoměnami? Slyšel jsem o půjčování a poskytování likvidity a o tom, že to může přinést pasivní příjem, ale nejsem si úplně jistý, jestli je to pro mě a jak začít. Měl bych se bát volatility nebo jiných hrozeb spojených s DeFi? Je nějaký konkrétní projekt nebo platforma, kterou byste doporučili pro někoho s mými zkušenostmi? Také mě zajímá, zda by se měl člověk více zaměřit na stablecoiny v rámci DeFi, nebo je lepší riskovat s více volatilními kryptoměnami. Jak tedy vlastně DeFi změní hru pro běžného investora? Jaké konkrétní kroky bych měl zvážit, abych co nejlépe využil potenciál DeFi ve své investiční strategii?