Charts.cz/Fórum/Jaké investice jsou nejlepší pro pasivní příjem?

Jaké investice jsou nejlepší pro pasivní příjem?

Mám otázku ohledně investic, které by mohly generovat pasivní příjem. Vím, že existuje spousta možností, ale jsem trochu zmatený z toho, co by mohlo být nejlepší volbou. Zajímalo by mě, zda je lepší investovat do akcií, nemovitostí nebo třeba do nějakých novějších trendů jako jsou kryptoměny a NFT. Slyšel jsem, že nemovitosti mohou poskytovat stabilní příjem z pronájmu, ale na druhou stranu akcie mohou mít vysoký výnos a jsou více likvidní. Co se týče kryptoměn, slyšel jsem o různých strategiích, jak vydělávat pasivně, jako je staking nebo yield farming, ale nevím, jestli je to bezpečné a jak moc se vyplatí. Zajímalo by mě také, jestli někdo má zkušenosti s dividendovými akciemi a jestli by to mohl doporučit jako slušný zdroj pasivního příjmu. Jaké máte názory na tyto možnosti? Jak jste začínali s budováním svého pasivního příjmu a co vám fungovalo nejlépe? Děkuji za všechny tipy a rady!

147 slov
1.5 minut čtení
22. 7. 2022
Radka Svobodová
Radka Svobodová

Když hledáš možnosti pro pasivní příjem, nemovitosti jsou fakt dobrá volba, pokud máš nějaký kapitál. Můžeš si koupit byt a pronajímat ho – to ti dává stabilní příjem. Na druhou stranu akcie, zejména ty dividendové, taky nejsou špatné. Každý kvartál dostáváš nějaké peníze a můžeš si je reinvestovat.

Kryptoměny, jako je staking nebo yield farming, zní zajímavě, ale pozor na riziko. Můžeš mít vysoké výnosy, ale taky můžeš dost ztratit. Nejsou tak stabilní jako nemovitosti nebo dividendové akcie. Pokud jde o NFT, radši bych se tomu vyhnul, protože zatím nevím, jak to pořádně funguje a jestli vůbec něco vydělá.

Začínal jsem s drobnými investicemi do ETF a pár akcií, co vyplácely dividendy. Postupně jsem přidal pár nemovitostí. I když to chce čas a úsilí, tak se to vyplatilo. Takže doporučuji začít s něčím, co tě zajímá nejvíc a postupně se učit a diversifikovat.

141 slov
1.4 minut čtení
13. 1. 2025
Lukáš Žák
Lukáš Žák

Když se bavíme o pasivním příjmu, tak každá investice má svoje pro a proti. Nemovitosti jsou fajn, pokud máš dost peněz na začátku. Můžeš vydělávat na pronájmu a ceny nemovitostí většinou rostou. Ale zase je to hodně práce s údržbou a občas může být problém se nájemníky.

Akcie, zejména ty s dividentami, můžou být super volba, protože dostáváš peníze pravidelně bez toho, abys musel něco dělat. A když se ti podaří trefit dobré akcie, tak můžeš mít i velké zisky.

Kryptoměny a ty trendy jako staking nebo yield farming vypadají lákavě, ale jsou to rizika. Můžeš udělat hodně peněz, ale taky o ně přijít. Když už do toho jdeš, tak je dobrý to mít dobře nastudovaný.

Osobně bych doporučil začít s něčím stabilnějším, třeba s dividendovými akciemi nebo nemovitostmi, a až pak zkoušet rizikovější věci. Každému funguje něco jiného, tak to chce najít, co ti sedí.

146 slov
1.5 minut čtení
16. 10. 2024
Irena Brožová
Irena Brožová