Jaká jsou hlavní rizika spojená s nákupem NFT?
Zajímalo by mě, jaké konkrétní rizika mohou vzniknout při nákupu NFT. V poslední době se o tom hodně mluví, ale já mám pocit, že většina lidí se soustředí hlavně na to, jaké mají NFT hodnoty a jak se dají prodat se ziskem. Ale co když se rozhodnu investovat do nějakého NFT? Co když cena klesne? A co třeba situace, kdy se ukáže, že ten projekt je podvod nebo že ten umělec nemá žádné právo na prodej jeho díla jako NFT? Taky jsem slyšel, že některé platformy pro obchodování s NFT nejsou úplně bezpečné. Jak to je se zabezpečením těchto transakcí? Může mi někdo vysvětlit i to, jak funguje ochrana autorských práv u NFT? Co když koupím něco, co vlastně nikdo nemůže legálně prodávat? A co třeba volatilita trhu kolem NFT? Můžu akorát tak přijít o peníze. Jak moc je důležité si před nákupem udělat průzkum a zjistit, do čeho vlastně investuji? Rád bych slyšel názory ostatních, co jste si o tom zjistili a jaká jsou vaše zkušenosti. Máte nějaké tipy na to, jak minimalizovat rizika spojená s touto formou investice?