Charts.cz/Fórum/Jak bych měl začít s investováním do NFT?

Jak bych měl začít s investováním do NFT?

Zajímá mě, jak vlastně začít s investováním do NFT. Už nějakou dobu slyším o tom, jak jsou NFT populární a jak se některé digitální umělecké díla prodávají za miliony. Ale kde vůbec začít? Mám pocit, že je to pro mě jako nováčků v oblasti kryptoměn a investic celkem odvážné. Jaký je vůbec proces nákupu NFT? Musím mít nějakou kryptoměnu, abych mohl nakupovat? Jaké platformy jsou spolehlivé? Líbí se mi myšlenka investovat do digitálního umění, ale nevím, jak se orientovat mezi tolika různými projekty a umělci. Jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru NFT? Je důležité sledovat trendy nebo je lepší investovat do něčeho, co se mi osobně líbí? A co rizika? Je to všechno jen bublina nebo mají NFT skutečně hodnotu, která poroste? Jaký je nejlepší způsob, jak se vzdělat v tomto tématu? Existují nějaké zdroje nebo komunity, které byste doporučili pro nové investory? Byl bych vděčný za jakékoli tipy nebo rady, které by mi pomohly udělat první krok do světa NFT a udělat informované rozhodnutí. Děkuji!

169 slov
1.7 minut čtení
4. 10. 2022
Soňa Kovářová
Soňa Kovářová

Takže, když chceš začít investovat do NFT, tak to není zas tak složitý, ale chce to trochu času a učení. Nejprve si musíš pořídit nějakou kryptoměnu. Většinou se používá Ethereum, takže si zaregistruj účet na burze jako Coinbase nebo Binance a tam si nakup nějaké ethery. Pak potřebuješ peněženku na kryptoměny, třeba MetaMask, abys mohl ukládat a spravovat své NFT.

Co se týče platforem, OpenSea je velmi populární a má hodně nabídek. Můžeš tam najít různé umělce a projekty. Ale buď opatrný, protože ne všechno má hodnotu a někteří umělci jsou velmi přechodní. Zkus si projít komunity na Discordu nebo Redditu, tam se dozvíš spoustu užitečných informací a doporučení.

Při výběru NFT je dobrý řídit se tím, co se ti líbí, ale taky koukat na trendy, co letí. Nebo aspoň sledovat některý úspěšný projekty nebo umělce. Ale pamatuj – riziko tu je a trh může být dost volatilní. Jo, všechno to může vypadat jako bublina, ale jsou lidi, co na tom vydělali slušný prachy.

Pokud chceš víc vědět, sleduj YouTube kanály zaměřený na NFT nebo podcasty o kryptoměnách. Na Twitteru taky najdeš spoustu zajímavých lidí a novinek. Rád bych ti poradil jít na to pomalu a učit se z chyb, protože investování do NFT není sranda.

204 slov
2 minut čtení
12. 6. 2023
Radek Pražák
Radek Pražák

Investování do NFT může být dost zmatečné, ale začít je vlastně docela jednoduchý. První věc, co potřebuješ, je peněženka na kryptoměny, třeba MetaMask. Pak si musíš koupit nějakou kryptoměnu, většinou Ethereum, protože většina NFT se prodává na této síti.

Dále si vyber platformu jako OpenSea nebo Rarible, kde se NFT prodávají. Po registraci si můžeš prohlížet různé umělce a projekty. Při výběru NFT se zaměř na umělce – jestli mají nějaké jméno nebo dobrou reputaci, to může hodně napovědět o hodnotě díla. A jo, sleduj trendy, ale pokud se ti něco líbí a cítíš k tomu osobní vztah, klidně do toho jdi.

Rizika tady jsou – trh může být dost volatilní a občas to vypadá jako bublina, takže investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit. Co se vzdělávání týče, sleduj komunity na Redditu nebo Discordu. Tam potkáš lidi, co se o tyhle věci zajímají a můžou ti poradit.

Pamatuj, že to je nový a rychle se měnící svět, tak buď opatrný a udělej si pořádný průzkum.

164 slov
1.6 minut čtení
12. 10. 2023
Milada Hrušková
Milada Hrušková