Charts.cz/Fórum/Investice do NFT - Jak to ovlivní mé portfolio?

Investice do NFT - Jak to ovlivní mé portfolio?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na jedno téma, které mi nedá spát a to jsou NFT. V poslední době jsem zaznamenal, že se o nich hodně mluví a že se zdají být jako nová investiční příležitost. Ale teď mám pár otázek. Je opravdu bezpečné investovat do NFT? Co když si koupím nějaké digitální umění nebo sběratelské předměty, co když na tom prodělám? Jak moc se vlastně liší investice do NFT od klasických investic jako jsou akcie nebo kryptoměny? A jak to všechno ovlivní moje stávající portfolio? Mám už nějaké akcie a kryptoměny, takže mě zajímá, jestli by přidání NFT mohlo diversifikovat moje investice, nebo naopak to může být příliš riskantní krok. Slyšel jsem, že někteří lidé na těchto investicích vydělali obrovské peníze, ale pak jsou i příběhy o tom, jak někdo ztratil všechno za pár dní. Jaký máte názor na tento rozpor? Myslíte si, že je rozumné do NFT investovat nebo bych měl radši zůstat u tradičnějších forem investic? Jaké konkrétní faktory bych měl zvážit předtím, než se do toho pustím? Díky moc za vaše názory a rady!

179 slov
1.8 minut čtení
28. 5. 2024
Soňa Havelková
Soňa Havelková

Investice do NFT může být dost riskantní, takže si dej bacha. Je to nový trh a ceny mohou lítat jako bláznivé. Někteří lidi fakt vydělali balík, ale jsou i příběhy o ztrátách. Pokud už máš akcie a kryptoměny, tak NFT by mohly trochu diversifikovat, ale je to jiná liga. Měl bys zvážit, jak moc jsi ochotný riskovat. Nezapomeň, že NFT nejsou jako akcie - nemají žádnou reálnou hodnotu, pokud za nimi nestojí poptávka. Takže se pořádně podívej na to, co kupuješ a zkus se vyhnout hype, co je kolem toho. A jak říkám, rozmysli si, kolik do toho chceš dát, aby tě to pak příliš nebolilo. Každopádně udělej si domácí úkoly a buď opatrnej.

114 slov
1.1 minut čtení
23. 7. 2024
Kristýna Králová
Kristýna Králová

Tak hele, investice do NFT je fakt risky byznys. Když se podíváš na trh, tak vidíš, jak je to extrémně volatilní. Nějaké digitální umění můžeš koupit za milion a pak zjistíš, že to nikdo nechce a jsi v mínusu. Je to jiný level než akcie nebo klasické kryptoměny, který mají nějakou historickou hodnotu a trend. S NFT můžeš buď vydělat balík, nebo o všechno přijít během pár dní.

Pokud už máš akcie a kryptoměny, tak bys možná mohl zvážit diversifikaci tímto směrem, ale dej si pozor. Měl bys mít jasný plán a možná si vyhradit jen malou část portfolia na tyhle věci. Rozhodně se podívej na reputaci projektů a celebrit, co za nimi stojí. A hlavně nezapomeň, že je to všechno hodně spekulativní. Takže jestli nemáš rád riziko, radši zůstaň u toho tradičního investování.

133 slov
1.3 minut čtení
17. 5. 2024
Jaroslav Roubal
Jaroslav Roubal