Jak začít investovat do DeFi a co všechno by mělo být v portfoliu?
Zajímá mě, jak se vlastně dostat do světa decentralizovaných financí, známého jako DeFi. Já o tom slyšel spoustu věcí, ale nikdy jsem se pořádně neodvážil do toho proniknout. Co bych měl udělat jako první krok? Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, abych mohl začít investovat? Jaké platformy jsou podle vás nejlepší pro nováčky? Mám se registrovat na nějaké burze nebo radši hned zkusit nějaké aplikace na půjčování nebo staking? Četl jsem, že je dobré mít rozmanité portfolio, ale co všechno by mělo být součástí mého DeFi portfolia? Měli byste doporučit konkrétní kryptoměny nebo tokeny, které jsou v současnosti populární a stabilní? Jak moc je důležité sledovat aktuální trendy a jak to vlastně děláte? A co třeba riziko, o tom se hodně mluví, jak ho mám správně posoudit před tím, než vložím své peníze do DeFi projektů? Je lepší investovat do zavedených projektů nebo risknout něco nového a inovativního? Vím, že DeFi může být dost volatilní a nebezpečné, ale rád bych slyšel zkušenosti ostatních. Jak vlastně vybalancovat riziko versus potenciální zisk v takovém portfoliu? Předem díky za každou radu!