Charts.cz/Fórum/Které sektory jsou nejspolehlivější pro investice v roce 2023?

Které sektory jsou nejspolehlivější pro investice v roce 2023?

Rok 2023 se nám rozbíhá a já přemýšlím, do jakých sektorů by bylo nejlepší investovat. Když se podíváme na to, co se děje ve světě, je jasné, že některé oblasti mají větší potenciál než jiné. Mám na mysli technologie, zdravotnictví, obnovitelné zdroje nebo třeba nemovitosti. Jaké máte zkušenosti s těmito sektory? Myslíte si, že je teď dobrý čas investovat do krypto? A co NFT, má to vůbec smysl? Zajímá mě názor lidí, kteří se v tomhle světě pohybují víc než já. Jaké jsou vaše tipy a rady? Kde vidíte příležitosti a na co si dát pozor? Bude letos víc volatilita na trhu nebo se máme na co těšit? Co třeba sektor služeb, je stále v kurzu nebo už to není jako dřív? Rád bych slyšel různé názory a zkušenosti. Díky!

130 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2024
Libor Štěpánek
Libor Štěpánek

Rok 2023 se zdá být pro investice dost zajímavý. Technologie pořád táhnou, ale už to není tak jednoduché jako dřív. Zdravotnictví má dobrou pozici, je to stabilní sektor a vždycky bude potřeba. Obnovitelné zdroje jsou teď ve hře hodně, zvlášť s tím, jak se svět snaží víc zaměřit na ekologii. Krypto je riskantní, ale může přinést velké zisky, pokud máš nervy a víš, co děláš. NFT? Záleží na tom, co kupuješ, ale nevidím v tom dlouhodobě velký smysl. Sektor služeb se snaží oživit po covidu, ale místy už to tolik nefrčí. Volatilita bude asi pořád, trhy jsou hrozně nervózní. Takže si dej pozor na diverzifikaci a sleduj trendy, ať neprošvihneš příležitost.

111 slov
1.1 minut čtení
2. 12. 2022
Ludmila Volfová
Ludmila Volfová

Investice v roce 2023? Myslím, že technologie a zdravotnictví jsou pořád v kurzu. Ty firmy, co se zabývají AI, telemedicínou nebo biotechnologiemi, mají potenciál. Obnovitelné zdroje taky vypadají slibně, zvlášť když se všichni snaží přejít na zelenou energii. Krypto je hodně rozporuplné, teď je to dost volatilní a těžko říct, co s tím bude. NFT? Osobně bych do toho šel opatrně, trend už trochu ochladl. Sektor služeb se snaží zotavit po covidu, ale není to tak jednoduché. Důležitý je sledovat ekonomické ukazatele a nepanikařit. Takže jo, příležitosti tam jsou, ale chce to rozvahu a neinvestovat všechno na jednu kartu.

99 slov
1 minut čtení
30. 6. 2024
Libor Kořínek
Libor Kořínek