Charts.cz/Fórum/Jaké akcie teď koupit pro stabilní výnosy?

Jaké akcie teď koupit pro stabilní výnosy?

Zdravím všechny investory! Rád bych se zeptal, jaké akcie považujete za nejlepší pro stabilní výnosy v současné době. Vím, že trh je teď dost volatilní a ne každý ví, kam směřovat své peníze. Mám určité úspory, které bych chtěl investovat, ale mám obavy, abych neudělal špatné rozhodnutí a neztratil vše. Myslím si, že je lepší mít něco, co má dlouhodobější stabilitu, než riskovat s něčím, co může rychle vzrůst nebo naopak klesnout. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás sleduje konkrétní sektory nebo společnosti, které vypadají slibně. Třeba nějaké dividendové akcie, které pravidelně vyplácejí zisky? A co třeba technologické firmy? Je tam stále prostor pro růst nebo už je všechno přehnaně nadhodnocené? A co energetika nebo zdravotnictví? V poslední době je toho tolik informací - někdy mám pocit, že se v tom ztrácím. Jaké máte tipy na akcie nebo strategie? Budu moc vděčný za jakoukoli radu nebo zkušenost!

148 slov
1.5 minut čtení
17. 10. 2024
Elena Šilhavá
Elena Šilhavá

Záleží na tom, co preferuješ. Pokud hledáš stabilní výnosy, tak dividendové akcie jsou dobrá volba. Například firmy jako Procter & Gamble, Coca-Cola nebo Johnson & Johnson mají dlouhou historii vyplácení dividend a většinou si drží slušné výnosy. Tech firmy, jako Apple nebo Microsoft, taky vyplácejí dividendy a mají solidní růstový potenciál. Co se týče sektoru, zdravotnictví vypadá stabilně, možná zkus investice do biotech firem, které se zaměřují na nové léky. Energetika je teď trochu rozporuplná, ale obnovitelné zdroje se dostávají do popředí, takže něco jako NextEra Energy může být zajímavé. Při investování si dej pozor na rozložení portfolia a radši neinvestuj všechny úspory najednou, rozlož to do více částí. Hlavně nesleduj jen krátkodobé trendy, ale koukej na dlouhodobější potenciál.

119 slov
1.2 minut čtení
13. 7. 2021
Bohumil Košťál
Bohumil Košťál

Zdravím, já bych se asi zaměřil na dividendové akcie, ty bývají dost stabilní a pravidelně vyplácejí zisky. Třeba firmy jako Johnson & Johnson nebo Procter & Gamble jsou známé tím, že mají solidní dividendy a i v těžších časech si drží svou hodnotu. Co se týče technologií, určitě bych koukal na velké hráče jako Microsoft nebo Apple, i když tam je to pořád risk, protože trh je dost nadhodnocený. Na energetiku bych taky nezapomněl, třeba ExxonMobil nebo některé obnovitelné zdroje mají potenciál. Zdravotnický sektor je teď taky v kurzu, farmaceutické firmy jako Pfizer nebo Merck by mohly být dobrou volbou. Ale doporučuji udělat si vlastní průzkum a podívat se na aktuální trendy a zprávy, než investuješ. Držím palce!

118 slov
1.2 minut čtení
7. 6. 2022
Eduard Urban
Eduard Urban