Charts.cz/Fórum/Jaké platformy jsou nejlepší pro automatizaci obchodování s kryptoměnami?

Jaké platformy jsou nejlepší pro automatizaci obchodování s kryptoměnami?

Mám takový dotaz ohledně automatizace obchodování s kryptoměnami. Slyšel jsem, že existuje spousta různých platforem a nástrojů, které vám mohou pomoci s tímto strašně zajímavým světem. Osobně mě to láká, protože ne vždycky mám čas sedět u počítače a sledovat trhy, a vím, že nějaké automatizované systémy by mi mohly pomoci lépe využít příležitosti. Zajímalo by mě, jaké platformy jsou teď považovány za nejlepší na trhu? Může mi někdo doporučit něco, co je uživatelsky přívětivé a není příliš složité na nastavení? Taky bych rád věděl, jestli se dá nějakým způsobem testovat strategie předtím, než do nich investuji skutečné peníze. Vím, že existují různé typy botů a automatizovaných obchodních systémů, ale nemám moc přehled o tom, které z nich skutečně fungují a které jsou spíš jen marketingový trik. Také by mě zajímaly názory na to, jak důležitá je bezpečnost těchto platforem – slyšel jsem nějaké příběhy o hackování a podvodech v kryptosvětě, takže bych rád měl jistotu, že moje prostředky budou v bezpečí. Pokud má někdo zkušenosti s konkrétními platformami nebo dokonce s nějakými tipy na strategie pro automatizaci tradingu, budu velmi vděčný za jakoukoli radu! Děkuji předem!

187 slov
1.9 minut čtení
15. 2. 2022
Stanislav Janda
Stanislav Janda

Když mluvíme o automatizaci obchodování s kryptoměnami, tak je tu pár hodně solidních platforem, co stojí za zvážení. Například Binance má vlastní API a spoustu nástrojů, takže pokud jsi s tímhle trochu obeznámený, můžeš to zkusit. Další možností je 3Commas, což je uživatelsky přívětivé a nabízí funkce jako boty a copy trading. Hodně lidí taky doporučuje Kryll.io, kde si můžeš vytvořit vlastní strategie bez kódování, což je fajn pro začátečníky.

Co se týče testování strategií, tak většina těchto platforem má demo účty nebo backtesting nástroje, což ti pomůže zjistit, jak by tvoje strategie fungovala v minulosti. Je to dobrý způsob, jak minimalizovat riziko před tím, než začneš investovat skutečné peníze.

Bezpečnost je určitě důležitá. Vždycky je dobré používat dvoufaktorovou autentizaci a hlídat si soukromé klíče. Vyhni se platformám s špatnými recenzemi nebo prokázanými podvody. Ideálně vybírej platformy s dobrou reputací a transparentními praktikami.

Taky sleduj komunitní fóra a Reddit, kde lidi sdílí zkušenosti a tipy na strategie. Tím se dostaneš k informacím, které ti můžou hodně pomoct.

165 slov
1.7 minut čtení
26. 3. 2021
Bohuslav Beran
Bohuslav Beran

Pokud hledáš dobré platformy na automatizaci obchodování s kryptoměnami, tak tu je pár, co bys mohl zkusit. Například 3Commas je dost populární a má uživatelsky přívětivé rozhraní. Můžeš si tu nastavit různé boty podle svých preferencí a funguje to i s různými burzami. Další možnost je Cryptohopper, ten taky nabízí spoustu funkcí a možnost testování strategií díky backtestingu, což je super, protože si můžeš vyzkoušet, jak by to fungovalo bez rizika.

Pak tady máme také Binance Smart Trading, což je skvělá volba pro ty, co už mají účet na Binance. Je to snadné na nastavení a máš tam i pokročilejší funkce pro obchodování.

Pokud jde o bezpečnost, tak to je fakt důležitý! Vždycky se ujisti, že platforma má dobrou pověst a zabezpečení. Měj na paměti, že i když jsou boty fajn, není to bez rizika – trhy můžou být dost volatilní. Takže opatrnost je na místě!

Hlavně si dej pozor na podvody. Vždycky si důkladně ověřuj platformy a ideálně začni s menšími částkami, dokud si nebudeš jistý. Hodně štěstí!

168 slov
1.7 minut čtení
11. 6. 2024
Viktor Trnka
Viktor Trnka