Co jsou NFT a jak fungují?
Zajímalo by mě, co přesně jsou NFT, protože slyším o nich stále častěji, ale moc tomu nerozumím. Jsou to prý nějaké digitální věci, které si můžu koupit nebo prodat, ale jak to vlastně funguje? Když se podívám na weby jako OpenSea nebo Rarible, vidím tam spoustu umění a dalších digitálních objektů, ale jak poznám, co je hodnotné a co ne? Co to znamená, že je něco „nepřenosné“? Může mi někdo vysvětlit, jak se NFT liší od běžných obrázků nebo videí, které najdu na internetu? A co když koupím NFT? Jak to pak vlastně vypadá v praxi? Mám nějaký certifikát nebo co? Taky bych chtěl vědět, jestli je bezpečné investovat do těchto digitálních aktiv, když se všude mluví o kryptoměnách a o tom, jak jsou volatilní. Je to dobrý způsob, jak diversifikovat své investice, nebo je to spíš bublina? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří už třeba nějaké NFT vlastní nebo o nich něco ví, protože mám pocit, že mi něco důležitého uniká. Jaké příležitosti mohou NFT přinést a co bych měl mít na paměti před tím, než se do toho pustím?