Je investice do nových kryptoměnových projektů opravdu tak riskantní?
V poslední době se objevuje spousta nových projektů v oblasti kryptoměn a já mám takový pocit, že to je teď jako lavina, která se valí dolů a nikdo neví, co s tím. Mám na mysli všechny ty nové tokeny, DeFi projekty, NFT a další věci, které vypadají jako skvělá příležitost pro investory. Ale když se na to dívám blíže, tak se ptám, jestli to není všechno jenom bublina. Jak moc jsou tyto nově vzniklé projekty důvěryhodné? Může se stát, že investice do nich bude jako hrát ruletu? Zajímalo by mě, co si o tom myslíte vy, kteří jste se již pustili do investic do krypta. Vyplatilo se vám to nebo jste zažili nějaké zklamání? Jak poznat, který projekt má potenciál a který je jen další podvod? Existují nějaké tipy nebo triky, jak se vyhnout zbytečným rizikům? A co třeba ti, kteří investovali do známějších kryptoměn jako Bitcoin nebo Ethereum – je podle vás lepší jít do osvědčených projektů nebo riskovat s novinkami? Jaký máte názor na to, jestli by lidé měli investovat víc do etablovaných měn místo zkoušení něčeho nového? Bude to v dlouhodobém horizontu víc výhodné? Jak jste to viděli vy ve svých investičních strategiích?