Charts.cz/Fórum/Měli bychom investovat do kryptoměn nebo akcií teď?

Měli bychom investovat do kryptoměn nebo akcií teď?

Když se teď podívám na situaci na trzích, mám v hlavě spoustu otázek ohledně toho, kam investovat. Zajímalo by mě, jestli je lepší vsadit na kryptoměny nebo akcie? V poslední době se hodně mluví o volatilnosti kryptoměn a jak rychle se dají zhodnotit, ale pak tu máme i stabilitu akcií, které se zdají být v posledních letech poměrně bezpečné. Jenže co když přijde nějaká krize, která zasáhne akciový trh? Je teď správný čas investovat do Bitcoinu nebo jiných altcoinů? Jaké jsou výhody a nevýhody obou možností? Mám pocit, že trhy jsou teď dost nepředvídatelné a nevíme, co nás čeká. Myslíte si, že diversifikace mezi kryptoměny a akcie by mohla být dobrá strategie? Nebo mám raději vsadit jen na jednu z těchto možností? A co NFT, má to vůbec smysl zařazovat do portfolia? Rád bych slyšel názory ostatních, kdo už mají s těmito investicemi nějaké zkušenosti. Jak to vidíte vy? Je lepší počkat na lepší dobu nebo do toho jít hned teď? Děkuji za vaše názory!

165 slov
1.7 minut čtení
17. 11. 2023
Vladimíra Sládková
Vladimíra Sládková

Když se na to dívám, tak obě možnosti mají svoje pro a proti. Kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum můžou přinést šílený zisky, ale taky tě můžou rychle zbavit peněz. Volatilita je fakt vysoká, takže pokud nemáš nervy na to, sledovat ceny každou hodinu, možná by akcie byly lepší volba. Ty jsou sice stabilnější, ale taky nejsou úplně bez rizika. Pokud se trh zhroutí, můžeš přijít o dost.

Diversifikace mi přijde jako rozumná strategie – mít něco v kryptu a něco v akciích může vyvážit riziko. Co se týče NFT, to je spíš spekulativní záležitost, ale pokud tě to baví a máš na to peníze navíc, proč ne?

Myslím, že pokud nemáš urgentní potřebu investovat hned, může být lepší počkat a sledovat situaci. Ale jestli jsi ochotnej riskovat a věříš v dlouhodobý potenciál kryptoměn, tak do toho jdi. Každý má jiný přístup k riziku, tak si to dobře promysli.

148 slov
1.5 minut čtení
21. 8. 2024
Monika Coufalová
Monika Coufalová

Investice do kryptoměn a akcií je fakt těžká otázka, obojí má svý výhody a nevýhody. Kryptoměny, jako Bitcoin, jsou hodně volatilní, což může znamenat rychlý zisk, ale taky velké ztráty. Když se podíváš na akcie, zejména ty velký a stabilní firmy, tak tam je to bezpečnější, ale růst je pomalejší. Pokud přijde krize, akcie můžou klesnout, ale většinou se časem vzpamatují. Diversifikace mezi oběma typy investic by mohla být moudrá strategie, takže si rozložíš riziko. Co se NFT týče, to už je fakt spekulativní záležitost a osobně bych do toho moc nešel, ale pokud tě to baví, proč ne. Já bych asi teď spíš začal investovat menší částky do obou možností a sledoval situaci. Hlavně se připrav na to, že trhy jsou fakt nepředvídatelný.

124 slov
1.2 minut čtení
23. 8. 2024
Jiří Rozsypal
Jiří Rozsypal