Charts.cz/Fórum/Jaké sektory budou nejziskovější v příštích pěti letech?

Jaké sektory budou nejziskovější v příštích pěti letech?

Zajímá mě, jaké sektory se podle vás stanou nejziskovějšími během následujících pěti let. Myslím, že je to důležité vědět, protože s investicemi je to trochu jako s jízdou na vlně, a pokud se trefíme do správného směru, může to přinést zajímavé zisky. V poslední době se hodně mluví o technologiích, jako jsou umělá inteligence a blockchain, ale co třeba obnovitelné zdroje energie? Mám pocit, že se toho hodně mění a že investice do ekologických technologií by mohly být hodně výhodné. Taktéž slyším čím dál víc o zdravotnictví a biotechnologických společnostech, což je také zajímavý směr. Rád bych znal názory ostatních, co si myslíte? Jaké trendy vidíte vy? Mohli byste zmínit i nějaké konkrétní společnosti nebo oblasti, které by za to mohly stát? Případně jak na to? Jaký byste doporučili přístup pro nováčka? Díky!

133 slov
1.3 minut čtení
19. 6. 2023
Andrea Lacinová
Andrea Lacinová

Jo, myslím, že máš pravdu s těma technologiemi. AI a blockchain určitě budou hrát velkou roli. Ty firmy jako Nvidia nebo Tesla mají potenciál růstu. Obnovitelné zdroje energie se taky hodně rozjíždějí, investice do solární a větrné energie by mohly být zajímavý. Ještě bych možná zmínil zdravotnictví, biotech firmy jako Moderna nebo Pfizer určitě neztratí na významu. Co se týče přístupu pro nováčka, doporučil bych začít pomalu a sledovat trh, třeba i nějaké ETF na tyhle sektory. Rozhodně je dobrý mít diverzifikaci, aby ses vyhnul velkým ztrátám. Takže jo, trendů je spousta a je dobrý se v tom vyznat.

99 slov
1 minut čtení
16. 5. 2024
Bohuslav Krátký
Bohuslav Krátký

Podle mě se v příštích letech vyplatí zaměřit na technologie, hlavně AI a strojové učení. Tyhle věci už teď hýbou světem a podle všeho to jen poroste. Pak je tu zdraví a biotechnologie, to je jasné - s pandemií se ukázalo, jak důležité to je. Obnovitelné zdroje taky mají velký potenciál, hlavně solární a větrná energie, jak se stále víc investuje do ekologických projektů. Co se týče konkrétních firem, tak bych koukal na společnosti jako Tesla nebo nějaké startupy v oblasti čisté energie. Pro nováčky bych doporučil začít s ETF fondy, kde si rozložíš riziko. Takže jo, trendů je spousta a je na čase se do toho ponořit!

108 slov
1.1 minut čtení
7. 9. 2024
Helena Marková
Helena Marková